Surfing i Ahangama, Sri Lanka - Den ultimata surfguiden

Är du redo för ett surfäventyr i vackra Sri Lanka? Vi guidar dig genom allt du behöver veta för att få den bästa surfcampsupplevelsen i fantastiska Ahangama. Sri Lanka är en ö med utsökt curry, spännande djungel och fantastiska vågor. Här är allt du behöver veta för att njuta av din surfsemester till fullo, från vad du ska ta med dig, var du ska bo och hur du tar dig runt. Välkommen till Sri Lanka, ett världsberömt tropiskt surfparadis där surfare på alla nivåer kommer att få sitt livs surfupplevelse!

Gratis om- och avbokning upp till 14 dagar innan ankomst

Läs mer

Var man ska bo: Varför ska du välja vårt hem i Ahangama?

Vi är ju såklart partiska i frågan om var man ska bo i Sri Lanka. Så det faktum att vi säger att det bästa surfcampet i Ahangama är vårt Lapoint camp kommer förmodligen inte som en överraskning. Men varför är vårt camp det bästa alternativet enligt oss?

Fantastiskt läge

Vårt camp ligger tvärs över vägen från en vacker strand som heter Kabalana Beach, dit du kan gå för att titta på otroliga solnedgångar. Det är en utmärkt plats för en lugn strandpromenad och en fin surfplats när förhållandena tillåter det. Vårt Ahangama-camp ligger på Sri Lankas sydkust, bara några minuters tuk-tuk-resa från restauranger och butiker. Det finns tuk-tuks stationerade utanför campen som är redo att ge dig skjuts vart du än vill åka i området; till en surfplats, ut för en god måltid, shoppa eller kanske besöka en teplantage. Vi har gjort vårt bästa för att förhandla fasta priser så att du ska slippa oroa dig för eventuell överbetalning. Det finnns en prislista på campet för alla de mest populära platserna i området.

Ett hem hemifrån

Surfcampets atmosfär är lugn och avkopplande (med undantag för våra roliga fester förstås!). Du kommer att bo nära havet omgiven av palmträd. Våra social hosts bor på campet och finns där för att hjälpa dig under din vistelse, svara på frågor du har och hänga med er på campat. De kommer också att anordna roliga poolpartyn, strandstädningar och andra aktiviteter för att alla ska lära känna varandra och ha det så härligt och kul  som möjligt.

Det bästa av de lokala specialiteterna: Vad ska man äta i Sri Lanka?

Det finns så mycket god mat som du bara måste prova när du besöker Sri Lanka. Du kommer att märka att ris och curry är mycket populärt i landet, och det är både gott och prisvärt! Ris och curry kan ätas till frukost, lunch och middag. Här är några av våra srilankesiska matfavoriter:

Väder och årstider: När passar det bäst att besöka Ahangama, Sri Lanka för att surfa?

Sri Lanka är en tropisk ö vilket gör vädret fuktigt och varmt. Temperaturen ligger vanligtvis mellan 24-30 grader Celsius året runt i Ahangama. Under regnperioden kan du räkna med att november vanligtvis är den månad som har de regnigaste dagarna. Den torra säsongen i Sri Lanka är mellan januari och mars och den våta säsongen är från april till december.  

Så vilken är den bästa månaden att surfa i Sri Lanka? Tja, det beror på din surfnivå och vad du vill få ut av din vistelse. Om du kommer till Sri Lanka som nybörjare kan du surfa året runt. Förhållandena kommer att vara bra för dig att lära dig surfa oavsett vilka månader du väljer att komma. Vi rekommenderar surfare som är medelgoda eller mer avancerade att komma hit mellan november och april.Vattentemperaturen i Sri Lanka är cirka 28 grader celcius under hela året.

Vad du kan göra när du inte surfar: Aktiviteter att minnas för resten av livet

Förutom att surfa finns det massor av fantastiska platser att se och minnesvärda aktiviteter att göra! Vad sägs om att se vilda elefanter på en djungelsafari eller hoppa från ett vattenfall i en regnskog?

Packning: Vad ska jag ta med på min surfresa till Sri Lanka?

Nu när vi vet vad vi kan förvänta oss kan vi börja packa! Här är en allmän lista över saker att ta med och en lista som är mer surfrelaterad.

Sri Lanka: Allmän packning

 • Pass: Se till att ta med ditt pass och kontrollera att det är giltigt i minst sex månader från ditt ankomstdatum. Bekräfta att dina resehandlingar uppfyller kraven genom att kontrollera med din reseleverantör. 

 • Kontanter: ta med lite kontanter, du kan enkelt växla pengar eller ta ut kontanter på flygplatsen. 

 • En återanvändbar vattenflaska: helst en i rostfritt stål som håller vattnet kallt. Sri Lanka är ett varmt land under hela året, så du gör dig själv en tjänst genom att alltid ha en flaska kallt vatten med dig. Vi har vattenstationer där du kan fylla på din flaska på campet. 

 • Solskyddsmedel: Solen är stark i Sri Lanka, även på molniga dagar! Du kan köpa solkräm runt Ahangama, men de största märkena som säljs i butikerna är inte av bästa kvalitet. Det är bättre att ta det säkra före det osäkra när det gäller att skydda huden och därför rekommenderar vi att du tar med dig massor av Oxybenzone-fri solkräm hemifrån innan du anländer. 

 • Myggspray: Vi rekommenderar att du tar med en bra myggspray hemifrån eftersom det kan vara svårt att hitta myggspray av bra kvalitet på Sri Lanka. 

 • Ett par byxor och en långärmad tröja: Det är en bra idé att ta på sig något som täcker armar och ben under kvällen eftersom det är då myggorna är som mest aktiva. 

 • Sommarkläder: Temperaturen är varm under hela året i Sri Lanka, så tunna sommarkläder är bra att ta med för de varma dagarna i solen.

 • Något varmt: Även om Sri Lanka har varma temperaturer både dag och natt, kan AC:n i rummen kännas ganska kylig. Så att ta med något på den varmare sidan är en bra idé för att se till att du är bekväm.

Sri Lanka: Surfrelaterad packning

 • Surfbrädor: Om du vill ta med din egen surfbräda till Sri Lanka uppmuntrar vi dig att göra det! Vi erbjuder surfbrädor på campet och du är fri att använda dem under hela din vistelse, även utanför surflektionerna. Glöm inte att ta med ett extra leash och fenor om du tar med din egen bräda. 

 • Väska för surfbräda: Att få bucklor på surfbrädor är tyvärr inte alltför ovanligt när man flyger till Sri Lanka. Se därför till att packa din surfbräda i en bra surfbrädesväska för att hålla den så skyddad som möjligt. 

 • Zink: Zink är en bra sak att ta med sig för att skydda de mer känsliga delarna av kroppen från solen så som näsan och kinderna, vi säljer zink i olika färger på campet. 

 • Strandhandduk/surfponcho: Att ta med en handduk eller en surfponcho är en bra idé för att torka sig innan man hoppar in i tuk-tuken på väg tillbaka från surfen. Det är också bra att ha med sig på en stranddag. Vi tillhandahåller duschhanddukar på campet.

 • Sarong: Det är inte acceptabelt att bara bära bikini/baddräkt på Sri Lanka utanför stränderna, så det är enkelt och bekvämt att linda en sarong runt dig på väg till och från stranden. 

 • Första hjälpen-kit och vattentäta plåster: Det råder brist på mediciner på ön, så se till att packa några förbandsartiklar. Vattentäta plåster i olika storlekar är bra att ha med sig om du skulle skära dig på reven eller skrapa upp knäna. De vattentäta plåstren på Sri Lanka är inte av bästa kvalitet, så det är bättre att ta med ett hemifrån. 

 • Bikinis, badbyxor och rashguards: Du behöver inte använda en våtdräkt i Sri Lankas varma vatten! Se bara till att du har ett par badbyxor/baddräkt/bikini som är lämpliga för surfing. En rashguard är också bra att ta med sig, men det finns att låna på campet.

 • Leggings och långärmat: Det här är kanske inte de första kläderna man tänker på när man packar för en varm destination som Sri Lanka, men de kan vara semesterns räddare! Det är vanligt att få utslag från surfbrädan så det är en bra idé att ge huden ett lager skydd. 

Underwater shot of surfer sitting on surfboard

Hållbarhet

STRANDEN ÄR VÅRT HEM. VI LÄMNAR DEN BÄTTRE ÄN VI HITTADE DEN.

Vi har åtagit oss vårt hav, stränder och samhället. De är vår lekplats, vårt andra hem och vårt levebröd. Vi kommer att lämna dem bättre än vi hittade dem. Det betyder att alla våra anställda, vänner och gäster hjälper till med återvinning och att vidta andra åtgärder för miljön. Varje vecka arrangerar vi strandstädning och återvinningsaktiviteter på våra camps för att säkerställa att våra hem förblir som det var tänkt att vara.

Lapoint crew
Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Lapoint

Alla Camps & Kurser