Volcano hike in Fuerteventura
  • Lapoint
  • Blogg
  • 7 saker att göra i Fuerteventura, Spanien (förutom surfing!)

Guider

7 saker att göra i Fuerteventura, Spanien (förutom surfing!)

Fuerteventura är en ö med vulkaner, sanddyner och kristallklart vatten och är känd för att vara Europas version av Hawaii med sina fantastiska surf. Men vad kan man göra på denna paradisö när man inte surfar? Här är våra sju bästa anledningar (förutom surfing) för att besöka Fuerteventura.

Förutom de fantastiska surfplatserna som Fuerteventura har att erbjuda, finns det massor av saker att utforska runt ön och i vattnet, även utan din bräda. Här är sju anledningar till varför  Fuerteventura är din nästa surfdestination.

Var ligger Fuerteventura?

Fuerteventura ligger i Atlanten och är den näst största av Kanarieöarna. Denna spanska ö är ett populärt resmål för vattensporter som vindsurfing och surfing med sina vackra stränder och härligt väder. Fuerteventura ligger riktigt nära Marocko jämfört med de andra Kanarieöarna och ön har en mer afrikansk känsla över sig..

Kanarieöarna är kända för att vara livliga semestermål med stora hotell och många turister, medan vårt surfcamp ligger på en mer lugn sida av ön och bjuder på en chill vibe. Campet ligger i en stad som heter Lajares och ligger i norra mitten av ön. Vilket är ungefär en tio minuters bilresa till surfplatserna.

Vad man kan göra på Fuerteventura? 

Fuerteventura är en av Europas mest populära surfdestinationer, den har till och med fått smeknamnet som Europas Hawaii. Även om vågorna är på den större sidan under oktober till april, har ön nybörjarvänliga platser för de som precis har börjat sin surfresa. Det finns coola barer och kaféer i närheten och fantastiska surfplatser i varje riktning från lägret. Utforska ön och njut av sanddynerna, lagunerna, vackra stränderna och klipporna.

7 anledningar att välja Fuerteventura som din nästa semesterdestination (förutom surfing!)

Så varför välja Fuerteventura? Vi listar våra sju främsta skäl:

  1. Vulkanvandringar

  2. Kamelriding

  3. Tillbringa dagen på en katamaran

  4. Dyk i det klara vattnet och se livet under vattenytan

  5. Utforska sanddynerna

  6. Ta ett dopp i klippbassängerna

  7. Ta surfskate lektioner på vårt camp

1. Vulkanvandring

Om du vill ge dig ut på en vandring på Fuerteventura rekommenderar vi dig att vandra uppför vulkanen Calderón Hondo. Från toppen ser du vulkanens krater och en fantastisk utsikt över landskapet. Vandringen uppför vulkanen tar ungefär 40 minuter och stigen är lätt att hitta och ganska enkel att gå. Det är den perfekta platsen att se solen gå ner över havet.

2. Kamelridning

Vilket coolare sätt att uppleva det fantastiska landskapet än på ryggen av en kamel? För över fem århundraden sedan kom kamelerna till Fuerteventura och blev en del av öns identitet.

3. Spendera dagen på en katamaran

Tillbringa en solig dag ute på havet på en katamaran. Där kan du dyka ner i det turkosa klara vattnet från båten, snorkla bland fiskarna och äta god mat i ännu bättre sällskap. Sola på däck eller ta ut SUP:n för lite paddle boarding.

4. Dyk i det klara vattnet och se livet under vattenytan

Vattnet är klart och vackert turkost i Fuerteventura, så det är ett utmärkt tillfälle att dyka och utforska allt undervattensliv och dess skönhet. Se ön från ett annat perspektiv med vulkanisk formation på havsbotten och en stor variation av havsdjur.

5. Utforska sanddynerna

Ta en tur till Corralejo Natural Park på norra sidan av ön och utforska sanddynerna. Sanddynerna ger dig en känsla av att vara i Sahara och naturparken sträcker sig 10 kilometer längs kusten. Det måste verkligen finnas på listan över saker att uppleva!

6. Ta ett dopp i de naturliga Ta ett dopp i de naturliga klippbasängerna

Det finns gott om naturligt formade pooler bland klipporna vid kusten. Dessa klippbassänger är det perfekta stället att ta ett dopp efter en varm dag, men kom ihåg att kontrollera tidvattnet innan du går eftersom klippbassängerna är mycket påverkade av hög- och lågvatten. Bästa tiden att besöka är under lågvatten!

7. Ta surfskate lektionet på vårt campet

Surfskate är inte bara roligt utan det kan också hjälpa dig att förbättra dina surffärdigheter. På vårt surfcamp kan du lära dig surfskate tillsammans med de andra gästerna och utanför campet hittar du massor av långa vägar att träna på, omgiven av öns fantastiska landskap.

Senaste blogginläggen