KursnivåerLapoint Surf camps & surfkurser

Level 1 - Surfkurs för nybörjare

Den här kursen är för dig som aldrig har surfat, eller för dig som har surfat tidigare men som känner behov av att fräscha upp grunderna. Lära dig grunderna inom surfing Att du ska bli bekväm i havet Fånga vågor i vitvattnet Börja göra svängar

Surfingens historia

Du kommer att få lära dig vart och när allting började och få inblick i hur surfbrädor har utvecklats genom året, och vilka typer som det finns att välja mellan idag. 

Medvetenhet om havet

Lär dig hur vågor tar form ute till havs och hur strömmar, vågor, tidvatten och väder påverkar varandra. Vi kommer även att lära dig att känna igen hur ett beach-, point- och reef break ser ut, samt ge dig tips och lokalkännedom om surfspotsen i vårt område.

Surfuttryck

Lär dig surfingens språk, fraser och uttryck som är specifika för sporten.  

Surfetikett och säkerhet

Bli medveten om hur du bör bete dig i vattnet, vart du kan sitta och hur du förhåller dig till andra surfare.  

Surfutrustning

Du får en introduktion till brädan och annan surfutrustning som olika typer av brädor, fenor, leash, våtdräkt, revskor, vax osv.

Kontroll på brädan

Få förståelse för vart du ska ligga på brädan, hur du paddlar, hanterar och sitter på brädan för att undvika att skada dig själv eller någon annan runtomkring dig. 

Take-off

Lär dig att göra en perfekt pop-up och kom upp på dig bräda snabbt och säkert - vid rätt tidpunkt. 

Surfa i vitvattnet

Vi startar med att åka på magen för att förstå när vitvattnet har som mest kraft och sedan avancerar vi till att ställa oss upp på brädan för att surfa fram på vågorna. 

Individuell feedback

Instruktörerna kommer att ge dig specifika instruktioner med vad du behöver öva på, så att du vet exakt hur du ska göra för att bäst utvecklas och nå kursens mål. 

Brädor

Till den här kursen använder vi soft top-surfbrädor eller longboards med mycket flytkraft, allt för att du ska kunna paddla smidigt och surfa stabilt. 

Kurser

Våra kursnivåer

Andra surfcamps