KursnivåerLapoints surfkurser
lapoint surf courses surfcamp

Level 1 - Surfkurs för nybörjare

Den här kursen är för dig som aldrig har surfat eller för dig som har surfat tidigare men som känner ett behov av att fräscha upp minnet: lära dig grunderna inom surfing, bli bekväm i havet, fånga vågor i vitvattnet och börja göra svängar.

Teori

Få en djupare förståelse

Att kombinera praktik med teori är alltid bra, det blir lättare att både lära sig och komma ihåg när man förstår varför man ska göra på ett visst sätt.

Surfingens historia

Du kommer att få lära dig var och när allting började och få en inblick i hur surfbrädor har utvecklats genom åren och vilka typer som det finns att välja mellan idag. 

Surflingo

Lär dig surfingens språk, fraser och uttryck som är specifika för sporten.  

Kunskap om havet

Lär dig hur vågor tar form ute till havs och hur strömmar, vågor, tidvatten och väder påverkar varandra. Vi kommer även att lära dig att känna igen hur ett beach-, point- och reef break ser ut, samt ge dig tips och lokalkännedom om surfspotsen i vårt område.

Surfetikett och säkerhet

Bli medveten om hur du bör bete dig i vattnet, vart du kan sitta i vattnet och hur du förhåller dig till andra surfare.  

Surfutrustning

Du får en introduktion till surfbrädan och annan surfutrustning som olika typer av surfbrädor, fenor, leash, våtdräkt, revskor, vax osv.

Kontroll på brädan

Få förståelse för vart du ska ligga på brädan, hur du paddlar och sitter på brädan för att undvika att skada dig själv eller någon annan runtomkring dig. 

Take-off

Lär dig att göra en perfekt pop-up och kom upp på din bräda snabbt och säkert vid rätt tidpunkt. 

Surfa i vitvattnet

Vi börjar med att åka på magen för att förstå när vitvattnet har som mest kraft och sedan avancerar vi till att ställa oss upp på brädan för att surfa fram på vågorna.

Individuell feedback

Instruktörerna kommer att ge dig specifika instruktioner med vad du behöver öva på, så att du vet exakt hur du ska göra för att bäst utvecklas och nå kursens mål. 

Surfbrädor

Till den här kursen använder vi soft top-surfbrädor eller longboards med mycket flytkraft, allt för att du ska kunna paddla smidigt och surfa stabilt. 

Underwater shot of surfer sitting on surfboard

Hållbarhet

STRANDEN ÄR VÅRT HEM. VI LÄMNAR DEN BÄTTRE ÄN VI HITTADE DEN.

Vi har åtagit oss vårt hav, stränder och samhället. De är vår lekplats, vårt andra hem och vårt levebröd. Vi kommer att lämna dem bättre än vi hittade dem. Det betyder att alla våra anställda, vänner och gäster hjälper till med återvinning och att vidta andra åtgärder för miljön. Varje vecka arrangerar vi strandstädning och återvinningsaktiviteter på våra camps för att säkerställa att våra hem förblir som det var tänkt att vara.

Lapoint crew
Läs mer om vårt hållbarhetsarbete