KursnivåerLapoint Surfkurser
lapoint surf courses surfcamp

Level 3 - Surfkurs för självständiga surfare

Känn trygghet att surfa på egen hand, fräscha upp kunskaper kring säkerhet och havet, förbättra din förmåga att läsa spots och vågor och utveckla din surfteknik och självförtroende genom video-coaching.

Teori

En djupare förståelse

Att kombinera praktik med teori är alltid bra, det blir lättare att både lära och komma ihåg när man förstår varför man ska göra på ett visst sätt.

Lineupen

Under den här kursen kommer du att bli mer självsäker i linupen. Det finns många faktorer du behöver tänker på när du befinner dig i en lineup, utöver att fånga och surfa vågor. Vi kommer att gå igenom det du behöver veta för att vara säker och ha en kul session, både för din egna skull men även för de andra surfarna runt omkring dig. 

Surfsäkerhet, surfetikett och prioriteringsregler

För att hjälpa dig att öka ditt självförtroende i vattnet kommer vi att kika närmare på vart man paddlar ut till en lineup, hur du gör en perfekt duck dive, känna igen hur strömmar ser ur, hur du tar dig in från en lineup och många andra viktiga saker. Genom att ha den kunskapen kommer du att känna dig trygg i vattnet och därmed fånga många fler vågor. 

Medvetenhet om havet

Du har redan grundläggande kunskap om havet, så vi kommer nu att fokusera på att ge dig en mer djupgående förståelse. Lär dig att läsa swellprognoser både för de närliggande spotsen vid campet, men även för spots på din hemmaplan. Att vässa din analysförmåga är avgörande för att du ska vara på rätt plats vid rätt tid.   

Läsa av spots

Under Level 3-kursen kommer vi att lära dig att läsa av väder, crowds och hur du evaluerar risker. Det är viktiga färdigheter som du kommer att ha värdefull nytta av under hela din surfkarriär. 

Individuell coaching

Instruktören kommer främst att vara i vattnet för att guida dig till att ta rätt beslut, lära dig allt vi går igenom under kursen och hjälpa dig att applicera dina nya kunskaper i din surfing.

Surfutrustning

Under kursen kommer instruktören att ge dig specifika tips och tankar kring vilken typ av surfbräda som passar dig för att du ska fortsätta att optimera din utveckling. Vi har ett stort urval av brädor på campet, så du kan testa dig fram för att hitta just din favorit uppsättning.

Surfa huvudhöga vågor på egen hand 

Målet för den här kursen är att du ska känna dig avslappnad med att surfa vågor upp till huvudhöjd på egen hand. Som en del av den processen, kommer vi att lära dig och slipa på din teknik när det kommer till duck dives, bottom turn, pumpa, hantera manövrar och mycket mer. 

Surftermer

I takt med att vi tillsammans utvecklar din surfing, kommer du att lära dig nya aspekter kring vågor, havet och manövrar med din surfbräda. Med det kommer det ett utökat ordförråd och en bättre förståelse av surfslang i vattnet.

Brädkontroll i lineupen

Vi finslipar din paddlingsteknik, hur du navigerar i en lineup och hur du bäst hanterar vändningar när det kommer ett nytt set. Allt det här är viktiga ingredienser för att fånga många vågor i linupen. 

Duck dive

Att bemästra duck dives är en essentiell del för att du ska kunna växa som surfare och dessutom förhindrar det att du lägger onödig energi på paddling. Vi kommer att hjälpa dig att utföra en duck dive på bästa möjliga sätt.  

Take-off teknik

Om du inte gör det här korrekt, kommer du att missa de bästa vågorna under din session. Samma gäller för timing; du behöver vara på rätt plats och poppa upp vid rätt tidpunkt för att komma med vågen. Vi kommer att öva på alla de aspekterna under kursen. 

Videoanalys

För att kunna ge dig visuell feedback, ser vi alltid till att filma minst en film per session. Vi analyserar filmen tillsammans och du kommer enkelt att få konkreta saker att öva på. 

Brädor

Vi använder ett brett utbud av epoxybrädor och hybrid-softtops beroende på din nivå. Självklart kan du ta med din egna bräda om du önskar!

Underwater shot of surfer sitting on surfboard

Hållbarhet

Stranden är vårt hem. Vi lämnar den finare än innan vi kom hit.

Vi har bestämt oss för att ta hand om vårt hav, våra stränder och vårt samhälle. De är vår lekplats, vårt andra hem och vårt levebröd, och vi kommer att lämna dem bättre än vi hittade dem. Det betyder att alla våra anställda, vänner och gäster hjälper till med t.ex. återvinning och andra saker för att ta hand om miljön. Varje vecka har vi beach cleans på våra camps för att säkerställa att vi lämnar vårt andra hem lite renare än vi hittade det.

Lapoint crew
Läs mer om vårt hållbarhetsarbete