Fortsättningskurser i surfing

- Jag fångar vitvattenvågor regelbundet
- Jag vill ut i lineup och fånga gröna vågor
- Jag vill lära mig hur jag surfar höger eller vänster i vågen

Vem passar paketet för?

 • Denna nivå är designad för de som redan tagit en av våra nybörjarkurser eller som kan fånga och surfa vitvattenvågor på egen hand. Level 2 fokuserar på att ta dig ut på utsidan (linup) i midjehöga vågor och att surfa vågorna både höger och vänster. Instruktören kommer också skapa en uppmuntrande miljö där det viktigaste är att vi alla har så kul som möjligt när vi surfar ihop.

Vad kommer jag lära mig?

  • Vi lär dig att fånga gröna vågor och surfa den obrutna linjen istället för att bara surfa rätt fram med vitvattnet. Det betyder att du är ute i den så kallade ”linupen”, där det finns många både vedertagna och oskrivna regler att förhålla sig till. Vi går igenom detta och mycket mer, och fokuserar på att du ska bli en bättre surfare och ha så kul som möjligt under tiden.


Detta ingår i kursen

Vilken slags våg surfar jag?

 • Du kommer surfa lätta beach breaks (sandstränder) där du tryggt och bekvämt får erfarenhet när du utforskar vågorna i linup. Våra instruktörer väljer den bästa delen av stranden där du kan fånga så många gröna vågor som möjligt, och ha så kul som möjligt.

Inkluderad teori

  • The lineup
  • Under denna kursen paddlar du ut i ett helt nytt område kallat ”the lineup”. I lineupen finns alla typer av surfare utom nybörjarna. Där finns många både vedertagna och oskrivna regler du måste följa när du paddlar ut i lineupen, och de lär vi dig.

   Surfsäkerhet, etikett och prioriteringsregler
  • Hur du beter dig i vattnet, hur du hanterar crowden, hur du positionerar dig själv, hur du vet när det är din tur att fånga en våg, hur du säkrast faller när vågen är slut, hur och var du ska paddla tillbaka ut i linupen utan att vara i vägen för andra eller utsätta dig själv eller andra för fara.

   Medvetenhet om havet
  • I denna kurs kommer du inte längre vara på insidan/sandbanken där det är möjligt att stå på botten och hålla din bräda, du kommer nu vara på utsidan där det är djupare och du inte bottnar. Därför är det viktigt att veta vilka faktorer i havet som spelar in; hur strömmarna går, hur tidvattnet påverkar och hur vågorna, vädret och förhållanden inverkar. Vi kommer uppfriska din kunskap om alla aspekter som spelar in på havets beteende, så att du lär dig att tillslut bli så självständig som du behöver för att surfa på egen hand på olika typer av bryt. Du får också information om vilka bryt nära campet som kan passa om du vill surfa mer mellan lektionerna.

   Spot guiding
  • Om du tar Level 2-kursen vet du att det inte bara är att grabba tag i en bräda och hoppa ut i vattnet. Vår lokala surfinstruktör kommer, under hela veckan, ta dig till det bryt som passar din nivå bäst för dagen. På så sätt kan du fokusera din tid på att vara i vattnet och förbättra din surfing, och slippa ödsla den på att leta bryt på platser du aldrig varit förut.

   Individuell coaching
  • Coachen kommer se vad just du behöver förbättra och hjälpa dig så att du når målet med kursen och utvecklas till nästa nivå.

   Surfutrustning
  • Det finns mängder av olika brädtyper för olika typer av vågor och nivå på surfaren. Du är nu på en nivå där det börjar bli dags att se efter något annat än nybörjarbrädan du hittills surfat. Nästa steg är en ”Mini Malibu” – en kortare variant av longboarden. Du kommer få prova denna typ av bräda under kursveckan.

   Surfa upp till skulderhöga gröna vågor
  • Målet med kursen är att du ska kunna fånga gröna vågor på egen hand, stå upp och surfa den obrutna gröna linjen från midjehöga till skulderhöga vågor, både höger och vänster.

   Surfspråket
  • Vad betyder uttryck som face, down the line, speed, trimming, lefts/ rights, crowd etc.

   Brädkontroll i lineup
  • Vi går igenom på nytt hur du positionerar dig på brädan, hur du paddlar, hanterar och sitter på brädan. Detta måste du kunna perfekt när du paddlar ut i linup.

   Tekniker för att ta sig genom vågorna
  • Turtle roll och duck dive.

 –

Take-off

Vi går igenom din pop-up så den sitter som den ska för att fånga gröna vågor. Den måste vara 100% perfekt när du paddlar ut i lineup. Pop-upen är kritisk för att fånga gröna vågor; den måste tajmas rätt just när du känner att du får fart ner i vågen, men innan du kommer för djupt ner.

VANLIGA FRÅGOR

Vad är skillnaden mellan level 2 och level 3?

Level 2 är en introduktion till lineupen och till att fånga gröna vågor. Målet är att lära sig surfa både höger och vänster. I Level 3 fokuseras mer på tekniker och manövrar i de gröna vågorna. I Level 3 lär du dig också att bemästra förhållanden i lite högre än huvudhöga vågor.

 

Jag har surfat en gång tidigare, ska jag välja level 1 eller level 2?

Vi vill normalt rekommendera dig att i detta fall ta level 1 om du bara surfat en gång. Level 2-kursen är för de som surfar vitvattenvågor regelbundet och vill ta sig ett steg längre, ut i linup.

 

Jag har ingen egen utrustning. Kan jag vara med i alla fall?

Ja. Vi ger dig tillgång till all utrustning du behöver för att surfa på den platsen du reser till, både våtdräkt/rash guard och surfbräda.

Här kan du surfa som Level 2:

Välj startdatum och boka din resa

Första tillgängliga startdatum efter det datum du sökt visas nedan.