Level 3 - surfkurser

- Få större förståelse för när och hur olika surfspots fungerar och utveckla din förmåga att läsa vågor. - Utveckla surftekniken och öka självkänslan i vattnet genom videoanalys. - Ökad kunskap ger trygghet i vattnet och gör dig mer komfortabel när du surfar själv.

Vem passar paketet för?

 • Denna nivå är för dig som redan har tagit vår Level 2-kurs och/eller kan fånga midjehöga, gröna vågor på egen hand både till vänster och höger. Du är kanske ännu inte helt bekväm i huvudhöga vågor på egen hand, men vi surfar under kursen enkla rev, points och beach breaks, och ger dig all den kunskap du behöver för att få självförtroende att surfa de flesta bryt på egen hand – fokus på att paddla ut och paddla in i brytet, surfetikett och regler, och vilka peaks som passar dig bäst.

Vad kommer jag lära mig?

  • Vi går igenom allt du behöver för att fånga större vågor, och göra grundläggande manövrar. När du tar Level 3-kursen bör du kunna surfa både höger och vänster, vilket betyder att det är dags att inkludera lite olika manövrar i din surfing. Du lär dig olika tekniker och instruktören ger dig personlig feedback på det som du behöver jobba lite extra med.
Detta ingår i kursen

Vilken slags våg surfar jag?

 • Under Level 3-kursen lär du dig att bli bekväm i lite över huvudhöga vågor, och vi letar alltid efter det bryt som kan ge oss bäst utveckling och så kul som möjligt. Din instruktör tar dig till olika bryt i området beroende på dagens förhållanden; både reef-, point- och beach breaks.

Inkluderad teori

  • The lineup
  • Under denna kurs kommer du bli mer självsäker i linup. Det är många faktorer att ha i tankarna i linup för att få ut mest möjligt av din session. Vi går igenom vad du behöver för detta så att du kan fånga massa vågor och ha kul med de andra surfarna där ute.

   Surfsäkerhet, etikett och prioriteringsregler
  • Nu vet du hur viktigt det är att ”läsa” havet innan du hoppar i, och att följa de vedertagna och de oskrivna reglerna ute i linup. Det är nu viktigt att du vet var du ska hoppa i så att du inte skadar dig själv, var strömmarna går att (att veta detta är guld värt), hur du gör en bra duck dive, var du ska paddla ut till linup så att ingen kör på dig för att du är i vägen, och att du vet när det är din tur att fånga en våg. Detta är bara lite av det vi går igenom under kursen. Genom att lära dig detta kommer du inte skada dig själv eller andra, du kommer ha bättre självförtroende och du kommer fånga fler vågor.

   Medvetenhet om havet
  • Du vet nu hur viktigt det är att ha kännedom om havet, hur strömmarna går, hur tidvattnet påverkar, vågorna, vädret, och förhållandena. Vi går igenom detta igen och lär dig hur du läser de olika swell-diagrammen för det bryt du surfar under kursen. Detta lär dig att veta när du bör surfa de olika bryten, både runt campet men också dina hemmabryt om du vill ha hjälp med det.

   Spot guiding
  • Du vet nu att det inte bara är att grabba tag i en bräda och hoppa i vattnet. Du behöver göra förberedelser genom att kolla prognoser och åka till olika bryt för att se hur de fungerar för dagen. Surfrapporter är bra, men de är inte alltid korrekta. Därför måste du alltid själv kolla brytet innan du hoppar i vattnet. En bra sak är att kolla de surfare som redan har paddlat ut; hur många vågor fångar de, hur hanterar de rådande förhållanden, är strömmen så stark att det verkar svårt för dem att ligga i take-off zonen. Allt detta är viktigt att veta innan du paddlar ut, och vi går igenom det under kursen.

   Individuell coaching
  • Coachen kommer för det mesta vara med dig ute i linup för att hjälpa och guida dig så du tar rätt beslut. Coachen kommer också sörja för att alla ni i gruppen får all den hjälp och feedback ni behöver. Han/hon måste vara 100% säker på att du som gäst har förstått och lärt dig allt som vi går igenom under kursen.

   Surfutrustning
  • Det finns massa olika typer brädor för olika typer vågor och för olika nivåer på surfaren. Du kommer få individuell info om vilken typ av bräda som passar dig beroende på vad du ska surfa för våg. Vissa vågor är snälla och då behöver du lite mer brädd och volym, andra vågor är tunga och branta, och då behöver du kanske mer rocker men med mycket volym under bröstet för att enklare fånga den. Vi har olika brädor på campet så du kan testa vad som passar dig bäst och lära dig vad du bör använda.

   Bli bekväm i huvudhöga vågor på egen hand
  • Målet med kursen är att du ska bli bekväm och självsäker i huvudhöga vågor på egen hand i olika typer av bryt; beach-, reef- och point braks. Vi hjälper dig också med grundläggande manövrar så som bottom turn, trimming, maneuvers, duck dive och liknande.

   Surfspråket
  • Vad betyder uttryck som; face, down the line, speed, bottom turn, trimming, pocket / power source, lefts / rights, crowd, cut backs etc?

   Brädkontroll i linup
  • Vi finslipar din paddelteknik, hur du rör dig i linup och hur du sitter och vänder när ett set kommer. Allt detta är nyckeln till att fånga mycket vågor, speciellt när du delar linup med 60 andra surfare.

   Din duck dive
  • Den måste vara bra så att du inte gör av med massa onödiga krafter genom extra paddling. Du får tips på hur du gör din duck dive så bra som möjligt.

   Take-off tekniken
  • Om den inte är 100% så kanske du missar den där perfekta högern som bara rullar ensam och osurfad in mot stranden för att du var för långsam och hade fel vikt på hälarna när du ställde dig upp på brädan. Samma sak gäller för tajmingen; du måste vara perfekt i position och göra en perfekt pop-up i rätt ögonblick för att komma rätt under resten av vågen. Om du är för långt in kanske läppen träffar dig i ryggen och om du inte är en superduktig surfare kommer du ha svårt att komma in i den öppna linjen igen. Kanske är du istället för långt ut vilket gör att du inte klarar paddla in i vågen? Vi kommer jobba med dessa aspekter under kursens gång.

   Videoanalyser
  • Vi kommer filma minst en session, så att du kan få lite visuell feedback. Kameran ljuger som bekant inte, och den är ett av de bästa verktygen för att bli en bättre surfare.

VANLIGA FRÅGOR

Vad är skillnaden mellan level 2 och level 3?

Level 2 är en introduktion till lineupen och till att fånga gröna vågor. Målet är att lära sig surfa både höger och vänster. I Level 3 fokuseras mer på tekniker och manövrar i de gröna vågorna. På level 3 kommer du också att surfa upp till huvudhöga vågor.

Destinationer

Välj startdatum och boka din resa

Första tillgängliga startdatum efter det datum du sökt visas nedan.