solotravelling
  • Lapoint
  • Blogg
  • Varför att resa ensam borde vara på din bucketlist

Guides

Varför att resa ensam borde vara på din bucketlist

Tanken på att resa ensam kan kännas skrämmande men många som har gjort det har insett att en magisk upplevelse väntar om man verkligen vågar ge det en chans och vågar kliva utanför sin comfort zone. Här är de bästa anledningarna att resa ensam till ett av våra surfcamps.

Ta dig ur din comfort zone

När du övervunnit rädslan av att resa till ett nytt ställe, helt ensam, kommer du mötas av en adrenalinkick och en känsla av att verkligen leva här och nu. Den läskigaste delen är faktiskt att fatta beslutet och boka biljetten. Så fort du sitter på flyget på väg mot ditt outforskade resmål kommer en känsla av tillfredställelse och frihet infinna sig. Att lämna allt man är van vid bakom sig för att utforska något okänt är faktiskt väldigt nyttigt. Det tenderar att rensa tankarna och ge ett nytt perspektiv på livet eftersom man inte vet vad som väntar eller vem man kommer möta.

Kanske hittar du ett nytt intresse som förändrar livet eller varför inte din soulmate? Det enda sättet att ta reda på det är genom att ge sig iväg med ett öppet sinne. Att resa med vänner och familj känns kanske tryggt men kan i själva verket hindra dig från att uppleva total frihet då du hela tiden spenderar tid med någon som påminner om hemma. När det bara är du och resmålet du valt är du mer öppen för nya människor och upplevelser - och det är väl det bästa med att resa? 

Känslan av obegränsade möjligheter är beroendeframkallande och när du rest själv en gång lär du vilja göra det igen. När du reser ensam kommer du även lära känna dig själv bättre - att gå utanför sin comfort zone är det bästa sättet att utmana sig själv på och växa som person. 

Boosta ditt självförtroende

Om du vill utmanas på bästa möjliga sätt borde du åka ensam till ett av våra surfcamps. Du kommer vara omgiven av människor i samma situation som dig, som antingen vill lära sig surfa eller utveckla sina kunskaper. Vetskapen om att dessa människor vill se dig utvecklas och lyckas kommer vara motiverande. Du kommer inse att du kan mycket mer än du tror när du skaffar nya vänner under surflektionerna och på campet.

Att klara av resande, surfing och sociala situationer under nya förhållanden kommer ge dig en rejäl självförtroendeboost. Det känns FANTASTISKT!

Det är ett grymt val att åka till ett av våra surfcamps om du vill resa ensam. Att lära dig sporten du alltid drömt om och att kämpa hårt för att utvecklas kommer ge dig självförtroendet att ta dig an världen. Samtidigt är du omgiven av otroliga, stöttande människor med samma intressen som dig.

Under ett äventyr som detta kommer du handskas med olika situationer och ta dig förbi oväntade hinder, helt själv, utan att vara beroende av någon annan. Du kommer lära dig fatta egna beslut! Den känslan kommer definitivt ge dig en självförtroendeboost samtidigt som du blir mer förberedd inför liknande situationer i framtiden. Det är en riktigt bra egenskap att ha. De som reser själva kommer ofta hem mer bekväma i sig själva utan att vara rädda för vad andra tycker, vilket är SÅ viktigt!

Vänner för livet

Ungefär 25% av våra gäster reser ensamma. Du kommer bli överraskad över hur lätt det är att skaffa kompisar bland våra gäster. På många sätt är det lättare att skaffa nya vänner när du reser ensam, då en nyfiken och öppen vibe tenderar att attrahera andra.

Att bo på ett av våra surfcamps är en fantastisk möjlighet att möta människor från hela världen. Du kommer känna hur världen knyts samman när alla är där för att göra exakt samma grej som dig. Oavsett bakgrund kommer alla på campet möta dig med öppna armar och efter några dagar kommer ni kännas som en stor familj. Den känslan är verkligen unik och är en av de största anledningarna att folk som rest med oss ofta kommer tillbaka.

Att vara omgiven av människor från olika länder kommer engagera dig på en ny nivå! Samtal blir snabbt mycket mer intressanta när människor delar olika bakgrunder och perspektiv, du kommer få en mycket bättre bild av hur världen fungerar. Du kommer bli överraskad över hur mycket du lär dig från andra när du själv vågar öppna upp dig. Helt plötsligt är du redo att ta dig an nya äventyr och nya resor. Möjligheterna är oändliga.

På alla våra surfcamps finns det social hosts som styr upp roliga aktiviteter för alla. De ser till att det blir lätt för alla att lära känna varandra, speciellt om du är blyg eller om du tycker det känns lite utmanande att träffa nya människor. Det bästa sättet att skaffa vänner för livet på när du reser ensam är genom att ha ett öppet sinne. I framtiden kommer du se tillbaka på denna resa och tacka dig själv för att du vågade.

Världen är din lekplats

Har du varit med om att resor aldrig blir av då dina vänner säger att de är taggade för att sen dra sig ur i sista sekund? Eller att du har berättat hur taggad du är på att lära dig surfa utan att få respons? Bry dig inte om dem, häng med oss och lär dig surfa på egen hand samtidigt som du får ditt livs äventyr! Om 2020 lärde oss någonting är det väl ändå att vi aldrig vet vad framtiden har med sig och att vi inte borde sitta och vänta på att göra det vi vill. Bestäm dig för när DU vill åka iväg, och njut av ett grymt äventyr!

Du är mer flexibel när du reser ensam och kan bocka av punkter på din bucket list helt i din egen takt. Du är din egen chef och tar egna beslut om var du vill åka och när. Folk som rest ensamma pratar mycket om hur det hjälpt dem att känna sig mer självständiga. De kommer ofta hem som helt nya personer med de mest intressanta historierna att berätta. Soloresenärer representerar frihet, självständighet och wanderlust. Att resa ensam tillåter dig att göra den resa du själv vill, helt på dina villkor.

Världen där ute väntar på dig och det bästa du kan göra är att börja utforska den själv!

våra surfcamps kommer du klicka med människor med samma mindset som dig. Du kommer inte bara få nya vänner utan nya vänner som delar samma längtan som dig – att få utforska världen. Många som kommer hit fortsätter resa med sina nya vänner härifrån. Att planera nya äventyr blir plötsligt mycket lättare med folk som är lika taggade som dig själv!

Så, våga ta steget! Vi är så taggade på att träffa dig på ett av våra camps framöver!

Senaste blogginläggen