Guider

Surf

De 5 bästa surfplatserna i Ahangama, Sri Lanka

Är du sugen på att testa Sri Lankas fantastiska vågor på din nästa surfresa? Även om du är nybörjare och ska lära dig att surfa eller om du är en mer erfaren surfare – Sri Lanka har några riktigt härliga surfplatser för dig! - Här listar vi våra fem favorit surfplatser i byn Ahangama.

Förutom det faktum att lokalbefolkningen är vänlig, vattnet är varmt och att det inte finns något behov av våtdräkter, har Sri Lanka fantastiska surfplatser. Vågorna är härliga och milda, vilket är bra när man lär sig att göra popupen. Det finns också några tuffare platser där de mer avancerade surfare kan surfa på sina föredragna vågor. Kom ihåg att applicera massor av rev-vänligt solskydd och zink innan du hoppar i vågorna – här är solen stark!

De 5 bästa surfplatserna i Ahangama, Sri Lanka

I Ahangama hittar du vackra sandstränder längst kusten med fantastiska surfplatser runtomkring. Här kommer de, enligt oss, 5 bästa platserna att sura på:

Kabalana Beach 

Kabalana Beach är en beach break för alla nivåer. Den här platsen är perfekt för nybörjare att öva sin pop up i det vita vattnet. Kabalana Beach är också lämplig för er som surfar för första gången.

The Rock 

The Rock är en reef break som ger timade vågor som är lätta att ta sig in i och ut från via Kabalana-stranden. Den här platsen har en fantastisk A-ram, som vissa till och med kallar den bästa på Sri Lanka! Vänster vågorna här är bra för avancerade surfare medan höger vågorna passar medel surfare.Tyvärr är inte The Rock en lämplig plats för förstagångs surfare, men se till att du besöker platsen när du har slipat på kunskaperna! The Rock bjuder på sina bästa vågor och förhållanden under vintersäsongen.

Sticks 

Sticks bjuder på en reef break och är en utmärkt plats för surfare på medel-och avancerad nivå. Nybörjare kan även surfa här, men gärna tillsammans med en surfinstruktör, eftersom det kan vara lite svårt att ta sig i och ur vattnet på grund av stenar. Vågorna här är snabba, så förstagångs surfare bör hålla sig bekväma på stranden och hålla sig borta från vattnet. Sticks har fantastiska vågor som bryts på flera ställen, både åt vänster och höger. Men tänk på att vara försiktig, eftersom det finns grunda områden med rev.

Insight/Marshmallow 

Den här platsen kallas marshmallow av en anledning; den bjuder på riktigt milda vågor. Du kommer att få sköna, långa turer nerför vågorna vid denna reef break. Den här platsen kallas också "Insikt" och det är en plats du inte får missa om du åker till Ahangama. Det är lätt att ta sig in och ut från vattnet via en liten strand nära hotellet "Insight". Här kan du surfa både vänster och höger vågor. Under snällare förhållanden med små vågor är det en perfekt plats för nybörjare att surfa på. Men när förhållandena ändras och större vågor kommer är det ett bra ställe för surfare på medel och avancerad nivå att surfa, och nybörjare kan gå hit med en instruktör. Men var försiktig med stenarna! Detta är inte en lämplig plats för förstagångs surfare.

Gas station 

Som namnet avslöjar ligger vår 5 favoritplats framför en bensinstation. Här kan du surfa både vänster- och högervågor. Du kan lätt ta dig in och ut ur vågorna via en liten strand nära bron. Men var försiktig, den här platsen har grunda områden med rev! Om du är nybörjare rekommenderar vi att åka hit med en instruktör men helst inte ensam. Gas station är en nice plats för surfare på medel och avancerad nivå.

Var liggar Ahangama? 

Ahangama är en by i södra Sri Lanka, som ligger mellan städerna Galle och Weligama.

Senaste blogginläggen