South Beach Ericeira
  • Lapoint
  • Blogg
  • De bästa platserna att lära sig surfa i Europa

Guider

De bästa platserna att lära sig surfa i Europa

Det kan vara lätt att tro att du behöver åka till Bali eller Sri Lanka för att lära dig surfa, men det finns vackra, fantastiska surfplatser i Europa med – speciellt för nybörjare nu i sommartid och lugnare vatten. Vill du veta de bästa destinationerna för att lära dig surfa i Europa? Då är den här guiden där vi listar våra topp 7 surfstäder för dig!

Europa är hem för många världsberömda surfplatser och surfare från världen över kommer för att besöka dem. Här är våra 7 favoriter av Europas surfstäder.

De bästa surf destinationerna i Europa

2. Peniche, Portugal 

Efter en timmes bilresa längs Silverkusten från Ericeira kommer du till kuststaden Peniche. I Peniche är varje år värd för Rip Curl Pro varje oktober, dit professionella surfare kommer från hela världen för att surfa på den berömda beach break som kallas Supertubos. Men vi lämnar den platsen åt proffsen. Tack och lov finns det tillräckligt med surfplatser för alla i Peniche, några bra nybörjar stränder att kolla in är Cantinho da Baia och Praia do Baleal.

3. Biarritz, Frankrike

Medan vissa hävdar att den europeiska födelseplatsen för surfing var Portugal, hävdar andra att det är Frankrike. Under sommaren hittar du milda nybörjarvänliga vågor i vackra Biarritz. Till skillnad från den lite avslappnade och vackra Ericeira och Peniche är Biarritz en dyrare surf destination med fransk charm. I denna lyxiga havsstad finns hotell och restauranger i toppklass för en finare surfupplevelse. Här hittar du surfplatser som Biarritz Grande Plage och Côte des Basques, båda är fantastiska platser för nybörjare!

4. Alaïa Bay, Schweiz

När du hör Schweiz är surfing nog inte det första du kommer att tänka på. Men nu kanske det ändras! Vid Alaïa Bay finns en konstgjord vågpool i Sion, där kan du surfa på vågor för alla nivåer samtidigt som du njuter av den spektakulära utsikten över de schweiziska alperna. Denna vågbassäng ligger nära några av Europas största skidorter, så varför inte surfa på morgonen och åka skidor på eftermiddagen? En ganska unik kombination!

6. San Sebastian, Spanien

En av Spaniens mest ikoniska surfplatser är i San Sebastian, nära den franska gränsen. Där hittar du den berömda stranden Zurriola som är ett måste att besöka när du är i Spanien. Zurriola Beach passar surfare på alla nivåer, men var beredd på att denna populära plats kan bli trångt trots att den sträcker sig över 800 meter. För nybörjare är det bäst att besöka Zurriola under sommaren, då är förhållandena lugnare.

7. Newquay, England

Staden Newquay ligger i Cornwall vid Englands södra kust. Newquay är känd för att vara en partystad med ett rikt nattliv, så en morgonsurf kan vara precis vad du behöver efter en natt på pubarna! En bra nybörjar strand är Watergate Bay Beach, en beachbreak med frekventa svall. Fistral Beach är ett annat populärt val, det ären strand perfekt för både erfarna surfare och nybörjare. Både Watergate Bay Beach och Fistral Beach har varit värd för stora och prestigefyllda surftävlingar.

Senaste blogginläggen