Surfers in sunset lying on their boards
 • Lapoint
 • Blogg
 • Så får du ut det bästa av din vistelse på surfcampet i Costa Rica

Guides

Så får du ut det bästa av din vistelse på surfcampet i Costa Rica

Det finns många anledningar till varför just Costa Rica är en av världens bästa surfdestinationer. Med sitt tropiska klimat, ideala vågor och “Pura Vida” mentaliteten är Costa Rica älskad bland surfare på alla nivåer, året runt. Här är allt som du behöver veta för att göra din surfcamp-vistelse på Costa Rica fantastisk.

Costa Rica är en surfares paradis beläget i Centralamerika, här får du uppleva pudervita stränder, bra surf breaks och ett rikt djurliv (så väl som på land som under ytan!). Du kommer att ha det lika kul i det turkosa vattnet som under dagsturer med äventyrsfyllda aktiviteter.

Därför är Costa Rica den perfekta surfcamp-destinationen

Vad är det som gör att du ska välja just Costa Rica som din nästa surfdestination? Längs Nicoya-halvön på sydvästra sidan finns det gott om olika surfbreaks för alla nivåer, samt bra surfförhållanden året runt som gör Costa Rica till den ultimata destinationen för att boka in sig på ett surfcamp. Här är fyra anledningar till varför vi älskar Costa Rica:

Tropiskt klimat och varmt vatten

Med sin djupa regnskog, vackra palmkantade stränder och turkosa hav ligger Costa Rica nära ekvatorn som gör att det hålls ett varmt klimat året runt med en genomsnittlig vattentemperatur på 28,5C. Så du behöver inte oroa dig för att behöva packa ner våtdräkten!

Costa Rica = Pura Vida

I Costa Rica kommer du bli famijär med, andas och leva efter uttrycket “Pura Vida” som kommer från det spanska språket och betyder “rent eller enkelt liv”. Pura Vida uttrycker ett avslappnat, lyckligt och ett oändligt firande av livet. Det är delade meningar om den optismistiska livvstilen, men många tror också på att det visar sig vara nyckeln till varför just Costa Rica som land rankas till nummer 16 i världen för att ha den lyckligaste befolkningen.

Bra att tänka på när man bokar surfcamp i Costa Rica

 • Se till att boka din plats på surfcampet tidigt då platserna kan fyllas upp fort på populära surfcamps.

 • Glöm inte solskyddsfaktor! Solen är stark och skiner ofta i Costa Rica så det är lätt att bränna sig särskilt när man är ute och surfar varje dag.

 • Det är dyrare att besöka Costa Rica under torrperioden då det också är högsäsong än om man besöker under regnperioden och lågsäsong.

 • Costa Rica har inte ett organiserat system när det kommer till adresser och att använda sig av GPS kan vara lite knepigt än i andra länder. Ett tips är att lokalisera staden du är I och sen hitta ett specifikt landmärke som är nära din destination eller varför inte fråga locals som kan hjälpa dig att navigera.

Vad gör man när man inte surfar? – Upplever och utforskar Costa Rica såklart! 

Även om du skulle vilja kan du inte vara i vattnet och surfa alla timmar på dygnet. Men lugn, det finns många andra roliga aktiviter att göra i Costa Rica mellan dina surfsessioner som erbjuds i form av dagsturer/utflykter av ditt surfcamp som du kan lägga till på plats. Några av aktiviteterna kan vara:

 • Ziplining med en fantastisk vy över djungeln

 • Simma under ett vattenfall

 • Hästridning på stranden i solnedgång

 • Ha en stranddag på någon av alla stränder (alla Costa Ricas stränder är gratis att besöka för allmänheten!)

 • Snorkla i det kristallklara och turkosa vattnet

 • Ta ett dopp i någon av tidvattenspoolerna

Senaste blogginläggen