2
  • Lapoint
  • Blogg
  • Sex anledningar till varför du kommer ÄLSKA Sri Lanka på våren

Surf

Sex anledningar till varför du kommer ÄLSKA Sri Lanka på våren

Sri Lanka har ett underbart tropiskt klimat som levererar skön temperatur året om. Många surfare gillar särskilt perioden mars till maj då det är konsistent surf och mindre folk. Sri Lanka är helt klart ett land man borde ha på sin bucketlist, men se till att passa på att åka hit medan det fortfarande är en oförstörd pärla. Här är våra topptips för våren på Sri Lanka:

Surfa loss!

Sri Lanka är perfekt för ett våräventyr med surf eftersom det är just mars till maj som är det bästa tiden på året. Med mindre folk än på andra surfdestinationer och med mindre folk i vattnet har du bättre chanser att fånga dem bästa vågorna. Att det är mindre folk gör det också bättre för nybörjare som får mer utrymme att öva och bli trygga i vattnet. 

Åk på safari

Det finns massvis med spännande aktiviteter på Sri Lanka. Att åka på safari måste ändå vara en av de mest minnesvärda. Den välkända nationalparken Yala är en fantastisk plats att utforska under perioden mars till april, eftersom djuren samlas kring vattenhål. Våren är toppen för att utforska vildlivet därför att du får möjlighet att se många djur samalt på ett ställe. Vi har dagsturer som utforskar nationalparken som utgår från vårt camp så se till att ta chansen!

Upplev inlandet

Sri Lanka med sina unika teplantage är något som måste upplevas! Från april och framåt är plantagen grönskande, vilket gör en tur in i landet till ett perfekt påhitt. Njut av vackra promenader bland te och berg. Kom ihåg att ta med kameran!

Besök magiska Sigiriya 

Sigiriya är på många sätt likt Machu Picchu - ett gamalt palats som ligger gömt på toppen av en klippa med helt fantastisk utsikt. Ta en eftermiddag att vandra runt och upptäck denna magiska plats. Passa på att åk hit när det är fint väder, för utsikten visar sig verkligen från sin bästa sida när solen skiner. Kamera är ett måste!

Njut av fantastiska stränder

Mars till april är perfekt för att upptäcka Sri Lankas många stränder. Njut av tropiska dagar på stranden utan allt folk, som är ett faktum under högsäsongen. Se till att åka förbi Dalawella beach. Det är en vacker strand, känd för sin palmgunga, och ligger bara 15 minuter från vårt camp i Ahangama.

Fira Singalesiskt nyår

Att vara på plats i Sri Lanka under det Singalesiska nyåret är en magisk upplevelse! I år faller nyåret den 14 april och det är en grym chans att uppleva en unik sida av landet. Fyrverkerier, festligheter, barn som leker på gatorna och mat vart du än vänder dig. Det är verkligen en magisk högtid som du inte vill missa!

Senaste blogginläggen