• Lapoint
 • Blogg
 • Välkommen till El Sunzal, El Salvador – Lär dig surfa på vårt nya surfcamp

Guides

Välkommen till El Sunzal, El Salvador – Lär dig surfa på vårt nya surfcamp

Ni vill inte missa vårt nya surfcamp i El Sunzal, El Salvador! Här är allt du behöver veta och där vi guidar dig genom våra favoritbreaks, när surfen är som bäst och hur packningslistan kan se ut. Välkommen till vår drömmiga surfdestination i hjärtat av Centralamerika!

Vi kan äntligen dela med oss av de stora nyheterna att vi precis har öppnat ett helt nytt surfcamp i El Salvador. Campet ligger så nära vågorna att du i princip kan ta din bräda och endast gå ett par trappsteg ner och voila – du är på stranden! 

Vi har totalt förälskat oss i El Salvador och vårt nya camp känns redan som hemma, vi kommer här guida dig igenom några av våra favoriter så att även du kommer känna dig som hemma på vårt camp i El Sunzal, El Salvador. 

Check out the surf camp here.

Bra saker att känna till om El Salvador

 • Officiellt språk: Spanska 

 • Tidszon: Central Standardtid (UTC-6)

 • Valuta: United States Dollar (USD)

 • Eluttag: Eluttagen i El Salvador är detsamma som i USA - typ A och B, 120 volt

Vart ligger El Salvador och El Sunzal?

El Salvador är det minsta landet i Centralamerika som gränsar mot Guatemala, Honduras och Stilla havet. Vårt surfcamp är beläget i en liten by som kallas för El Sunzal som ligger söder ut. Tar du en 5 minuters promenad längs stranden från vårt surf camp hittar du den närliggande byn El Tunco, också känd som ”Surf City”. 

Ett surfcamp vid havet: Vårt hem där man känner lugnet från El Sunzal och pulsen från Surf City

Vårt surfcamp är beläget intill stranden i El Sunzal och det är även här du kommer spendera mest tid i vattnet under din vistelse på Lapoint. Du kan till och med spana in dagens surfförhållanden från din balkong innan du hoppar i! Området kring El Sunzal är lugnt och fortfarande relativt orört och bortom turismen. Men om du letar efter en mer livad stämning och att dansa natten lång är du inte långt bort från surfcity där du hittar ett flertal restauranger och barer.

Surf i El Salvador: Våra bästa surfbreaks hittar vi precis intill campet

Det är två surfbreaks hemmavid som vi använder oss av på Lapoint camp: El Sunzal och La Bocana. Ibland tar vi oss längre från campet för att leta efter nya spots, men för att få en liten snabb titt på våra två favoriter hemmavid: 

El Sunzal

Detta är vår hemmastrand och surfbreak precis utanför vår dörr. Denna surf spot har ett fantastiskt beachbreak som är perfekt för nybörjare där du kan ta dig i och upp från vattnet utan några problem! El Sunzal är även perfekt för de mer erfarna surfarna, de olika sektionerna erbjuder olika nivåer och utifrån den erfarenhet man har vilket gör det till en perfekt surf spot för alla tre nivåer. Ibland kan det kan vara en hel del surfare ute i vattnet, men det är en cool spot med sköna vibes. 

La Bocana

Denna surf spot är endast för level 3, vana surfare då vågorna här är mer kraftfulla. De mer erfarna surfarna kommer ha en rolig och givande surfsession här vid La Bocana då det erbjuder kontinuerliga vågor, både vänster och höger breaks och roliga 300-meters åk.

Lokal mat: Mat och dryck som du bara måste testa i El Salvador

Den mest välkända maträtten i El Salvador är the Salvadorian pupusas som är absolut ett måste att prova när man är här. Maträtten är baserad på majs eller rismjöltortillas och sen har man antingen bönor, kyckling eller ost (eller någon annan ingrediens som man tycker om) emellan. Helt enkelt väldigt delicious! Vill du göra ett gott intryck på the locals? Se till att inte äta denna maträtt som en taco! Ta en bit av pupusan, använd den biten till att ta upp bönor och kyckling (med en bra salsa) och njut. För dryck, testa horchata eller limonada con hierbas till att stilla törsten eller varför inte en färsk kokosnöt från försäljarna på stranden?

Hur som kommer du hitta fantastisk mat under din vistelse både på vårt camp och runt omkring i området. Du kommer upptäcka att det finns både lokala och internationella matställen till bra priser här. Valutan i El Salvador är USD, United States Dollars. 1 USD är nästan exakt densamma som 1 Euro i dagsläget. Här är en liten lista på vad saker och ting kan kosta: 

 • Middag på restaurang: 6–10 USD

 • Lokal mat: 5–10 USD

 • Kaffe: 1 USD

 • Öl: 1,5 USD

 • Pupusas (ett måste att testa!): 5 cent/pupusa

Äventyr: Vad finns det att se och göra i El Salvador?

Vi skulle inte döma dig om du ville stanna hela dagen i vattnet och surfa eller spana på vågor från vårt camp. Men om du inte kan få nog av äventyr och adrenalin finns det en hel del andra aktiviteter i närområdet att uppleva!

 • Hikea upp för Santa Ana vulkanen: Vid besök till El Salvador är en av höjdpunkterna att hikea upp för vulkanen Santa Ana som också är på de flesta och äventyrliga resenärers bucket lists. Du kommer gå genom djup djungel för att nå den aktiva vulkanen och dess turkosblåa kratersjö. 

 • Simma vid vattenfallet i Tamanique: Vi tar oss ungefär 1h genom djungeln innan vi når Tamanique vattenfall. Här får du uppleva och simma i ett av de vackraste vattenfallen i El Salvador. 

 • Ta en båttur bland mangroveträden: För dom som är lite mer modiga är ett besök till mangroveträsken ett riktigt äventyr. Under denna båttur kan du spana på vilda krokodiler som simmar längs båten samtidigt som aporna hänger ner ovanför i träden. 

Packlista: Vad du behöver ta med dig till vårt surfcamp

Vad du behöver för en vecka i El Salvador:

 • Pass

 • Badkläder/Bikini/Baddräkt/Shorts

 • Handduk: Vi erbjuder handdukar på campet men du behöver ha med dig en egen strandhandduk.

 • Återanvändningsbar vattenflaska: På Lapoint förstör vi vågor och inte vår planet. Genom att inte sälja några vattenflaskor i plast och försöka minimera så gott det går med plastanvändning på våra camp bridrar vi till en mer hållbar miljö och för vår planet. Så ta med en återanvändningsbar vattenflaska för din vistelse hos oss på Lapoint i El Salvador. Vi rekommenderar att du använder oxybenzone-fria produkter för att minska föroreningar och hjälpa till att bevara vårt vackra hav och vi säljer miljövänlig zink på campet.

 • Myggspray: Alla älskar El Salvador, och myggor är inte ett undantag! Se till att ta med myggspray för att undvika att bli attackerad. 

 • Adapter: Du kommer ha möjlighet att köpa en adapter på campet men det är bettre to be safe than sorry och ha en med sig. Av egen erfarenhet är det inte kul att stå på flygplatsen utan batteri på telefonen och ingen möjlighet att ladda. Uttagen i El Salvador är detsamma som i USA, typ A och B med 120 Volt.

 • Vax: För nivå 3 surfare är det bra att ta med sig en hel del!

Senaste blogginläggen