Girls carrying board in Santa Teresa, Costa Rica

Guider

19 saker att packa till din nästa surfresa

Ska du ut på ännu en spännande surfresa eller är det kanske ditt första soloäventyr? Vi hjälper dig med vad du behöver tänka på och vad du behöver packa ner. Här är vår fullständiga packlista för surfresor som täcker allt från dina brädor till försäkringspapper!

Hur länge har du dagdrömt om att ge dig ut på en surfresa? Veckor? Månader? År? Tja, eftersom du läser det här inlägget kan vi bara anta att det är på tiden. Grattis! Medan du är upptagen av spänningen och förväntan på resan, finns det saker du behöver packa för att göra dig redo innan du går ut genom dörren. Visst kan du klara dig och köpa dina saker när du kommer fram, men det kan vara lättare och billigare att få allt i ordning innan du åker. Vi är här för att hjälpa dig! Här är vår lista över 19 saker du inte får missa att ta med!

Vilken surf destination ska du resa till? 

Beroende vart i världen du ska surfa kan du behöva fundera på vilka brädor, vax och våtdräkter du ska ta med dig. Din väska kommer att se väldigt annorlunda ut när du åker till Sri Lanka än om du åker till Norge. Några bra frågor att titta på innan du börjar packa är:

 • Hur är temperaturen i luften?

 • Hur är temperaturen i vattnet?

 • Under vilken årstid är det bäst att åka?

 • Finns det några surfbutiker eller shops som reparerar brädor?

 • Vilka typer av vågor och förhållanden är det där?

Packlista: 19 saker att packa för den ultimata surfresan!

Nu när du har listat ut vart du ska resa och vilka förhållanden du kommer surfa i, dags att börja packa! Om du ska till en avlägsen plats är det trevligt att veta att du har packat extra mycket surf utrustning.Olyckor kan lätt hända, så det är bra att vara förberedd från början, speciellt när du inte vet om det finns några surfbutiker i närheten. Lycka till med packningen och se till att ha en fantastisk resa fylld med good vibes!

2. Väska till din surfbräda

Om du väljer att ta med några surfbrädor på din resa, se till att du har en väska av bra kvalitet som håller brädorna säkra. Vissa flygbolag är duktiga på att repa både surfbrädor och bagage, vilket är väldigt frustrerande att inse när man väl har kommit fram. Så försök undvika det så mycket som möjligt genom att vaddera din bräda/brädor med våtdräkter, strandhanddukar och rashguards för extra skydd i väskan.

3. Fenor och leash

 • Fenor till surfbrädan: Fenor är lätta att packa med, men vi listar dem ändå eftersom det är något du inte vill glömma kvar hemma. Det är också en bra idé att ta med en eller två extra uppsättningar fenor ifall något skulle hända. Att ha några extra fen-nycklar och skruvar skulle inte skada heller, de är lika lätta att packa som de är att tappa.

 • Leashes: Du vill inte gå i vattnet utan leash, så ha några extra med dig ifall det går sönder. En eller två extra i olika tjocklek så är du redo för kraftiga vågor. Några extra leash ties är också en bra idé att ta med sig.

4. Surf vax

Ta med dig vax, gärna flera. Du vill inte riskera att komma fram och inte kunna köpa vax på plats, eller köpa ett av dålig kvalite. Som vi nämnde i början, kom ihåg att kontrollera temperaturen i vattnet, du vill att vaxet ska ha rätt temperatur!

8. Turkisk handduk

Att packa med en stor och otymplig handduk är inte det roligaste. Den är klumpig, tar upp massor av plats och tar en evighet att torka. Därför föreslår vi att du tar med en lätt handduk istället, som en turkisk strandhandduk, de tar mindre plats och torkar snabbare.

9. Havsvänlig solskyddsfaktor

På de flesta surfdestinationer kommer du vara väldigt mycket i solen. Så kom ihåg att ta med dig massor av vattenfast solskyddsfaktor! På platser som Bali och Costa Rica är UV-indexet mycket högt så se till att ditt solskydd har en hög SPF. Och glöm inte ett balsam för dina läppar också! Vi rekommenderar att du köper ett solskyddsmedel som är oxybenzonfritt eftersom dessa är mer havsvänliga. Aftersun och Aloe Vera är också bra att ta med ifall du bränner dig. Och glöm inte att packa miljövänlig zink!

10. En återanvändbar vattenflaska

På tal om miljö, se till att investera i en återanvändbar vattenflaska. Det finns tillräckligt med plast på stränderna och i havet, som det är! Försök att undvika att köpa engångs vattenflaskor av plast och skaffa en miljövänlig aluminiumflaska istället. Du skulle bli förvånad över hur många restauranger, hotell och flygplatser som erbjuder sig att fylla på vatten!

11. Soft racks

Att packa ett soft rack med dig kan göra skillnaden mellan en smidig resa till stränderna och en, ja, mindre smidig. Att fästa din bräda på toppen av bilen eller tuk-tuk med mjuka ställ kommer att vara lättare än att försöka fästa den med något annat på plats, och billigare än att beställa en stor bil för att transportera din bräda.

12. Lagnings kit till surfbrädor

Det är aldrig kul att få skador på dina brädor, men när det händer är det bra att ha verktygen med dig för att fixa dem.

13. First aid kit

Även kallad förbandslåda. Det är inte bara dina brädor som kan få skärsår från reven, kom ihåg att packa ett kit med några första hjälpen-verktyg för att hålla dig säker. Några grundläggande saker att ta med är vattentäta plåster, smärtstillande medel, en liten sax, bandage, spritkuddar och en handsprit. En salva för muskelavslappnande och ett insektsmedel är också smart att ha med. Better to be safe than sorry!

14. Dina mediciner

Om du tar några receptbelagda läkemedel, se till att vara ute i tid för att fylla på ditt recept och ha tillräckligt med dig för att hålla hela resan. Vissa resmål kräver också att du har tagit en vaccination innan din avresa, så se till att hålla dig uppdaterad om det!

15. Väskor

Väska till surfbrädan har vi redan checkat av, men det finns några andra väskor som är bra att ha med sig på resan:

 • Handbagage: Var smart med vad du väljer att ta med dig på planet! Kom ihåg att det alltid finns en risk att dina incheckade väskor tappas bort eller försenas, så se till att ha de viktiga sakerna i handbagaget. Som din dator och kamera. Din laddare, tandborste, medicin och adaptrar är bra att ha nära till hands. Packa också ett par badkläder med dig, om dina väskor blir försenade kan du åtminstone njuta av väntan vid poolen eller havet!

 • Dry bag: Använd en dry bag (vattentät väska) för att antingen hålla dina saker torra eller använd den för att hålla dina våta strandkläder säkert åtskilda från dina andra saker.

 • Strandväska: För en avslappnad dag på stranden behöver du bara lite solkräm och en bra bok, då är det skönt med en enklare väska.

18. Adaptrar

Lätt att ta med men en mardröm att glömma! Ta en titt på din destination och se om du behöver ta med några plugg adaptrar. Det är aldrig kul när telefonens batteri tar slut, mycket mindre när du reser till en ny plats! Att köpa adapter på flygplatsen kommer bara att kosta dig onödig tid och pengar, så se till att du har den med dig. 

19. Tidsfördriv

Det kommer att komma stunder under resan då du behöver vänta, på vågor eller ett flyg. En bra bok, spel, skissbok eller en kortlek kan få tiden att gå. Men är även härliga att ha till hands en mysig kväll.

Några extra saker du kan ta med dig:

 • Öronproppar: På kallare surfplatser kan öronproppar vara räddarna för att förhindra att du får så kallat Surfer’s Ear (=hörselnedsättning på grund av kall vind och vatten exponering). 

 • GoPro eller kamera: Det är alltid kul att filma dig själv och dina vänner när ni surfar på vågorna, senare kan du använda materialet för att analysera dina framsteg eller för att göra inlägg på sociala medier. Det är också ett härligt minne!

 • Surf klocka: Det här är en rolig teknik för de riktiga surf nördarna! 

 • Skateboard: När det inte är några vågor kan du öva dina surf-skills på land med surfskate.

Nu är du packad och redo! Men om du vill ha mer inspiration, kolla in det här inlägget med våra bästa tips för att planera den perfekta surfresan.

Senaste blogginläggen