Surfers on the beach

Guides

Är du en surfare på medelnivå?

Vad är en medelsurfare? När vet du att din surfing har förbättrats från nybörjare och att du är redo att avancera till tuffare förhållanden? Med hjälp av Rui Henriques, vår huvudsurfcoach i Ericeira, kommer vi svara på dessa frågor och ge supertips för alla surfare på medelnivå!

What are your best intermediate surfing tips?

Vilka är dina **bästa tips för surfare på medelnivå?**

Tips nummer 1: Öva på din take off

– Det första tipset som jag kan ge dig om du vill avancera från nybörjare till medelnivå är att få till grunderna rätt. När du väl är i det vita vattnet måste du kunna fånga vilken våg du vill och vara bekväm i din take off. När du väl har flyttat till utsidan och börjat fånga obrutna vågor bör du kunna stå upp på brädan även om du sluter dina ögon. Du bör dock inte hålla ögonen stängda, men det är hur säker du bör vara med din take off!

Tips nummer 2: Din position på brädan 

– Det är viktigt att ligga centrerad på surfbrädan och ha en bra position när du paddlar. När du poppar upp måste du också fokusera på din stående position på brädan. När du väl är uppe måste du ha en stark och balanserad position och placera dig direkt på brädan.

Tips nummer 3: Surfa så mycket du kan

– Försök att stanna kvar i vattnet så länge som möjligt för att samla surf timmar. Även om du har dagar där du inte fångar många vågor, gör nose-dives, paddlar för mycket eller inte paddlar tillräckligt. Alla surfare har upp och nedgångar, det är något man lär sig av. Fokusera på vad du kan göra och vad du kan förbättra. Du kan inte bara fokusera på att vilja göra en ‘’cutback’’ eller en ‘’snap’, det är för avancerat för dig. Som nybörjare eller medelnivå bör du tänka mer i stil med "Jag gillar att vara i havet, vara runt människor och titta på andra surfare". Det kommer vara svårt de första dagarna, men du kommer in i det med tiden. Fokusera på en dag i taget när du surfar, njut av nuet och en dag kommer du att bli en surfare på medelnivå!

Vill du veta mer om surfing på medelnivå? Kolla in det här inlägget om 10 tips för surfare på medelnivå.

Senaste blogginläggen