surfare i portugal

Guider

Den Ultimata Guiden Till Lissabons Surf

Om du surfar som ett proffs eller är ny i surf världen, så är ett besök i Lissabon ett måste. Lissabon är känt som en av Europas bästa surf destination och erjuder många surfcamps i staden, då Lissabon har oändliga pittoreska stränder och grymma vågor som levererar året runt. 

Som Portugals största stad och huvudstad, har Lissabon ett livligt nattliv, nära till perfekt väder, och har ett fantastiskt läge längs Portugals atlantkust. Lissabon är också hem till det enda World Surfing Reserve i hela Europa, och det hittar du söderut från Lissabon i den lilla fiskebyn Ericeira

Det finns flera surfspots i och runt Lissabon, så du kanske inte vet vart du ska börja. För att hjälpa dig välja rätt surfspot omkring Lissabon, har vi satt ihop en ultimat guide som hjälper dig hitta rätt till Lissabons bästa stränder och surfspots. 

Dom största surfspotsen i Lissabon

Carcavelos

Om du vill surfa på ett av Lissabons bästa stränder, så bör du definitivt åka till Carcavelos. Carcavelos strand är känt för sina konsistenta vågor och sin plats där det är beläget. Vågorna ligger endast 10 minuter bort från Lissabon centrum, och du kan snabbt åka hit med tåg för endast 2 Euro. Men en liten varning, denna strand är väldigt populär, så vattnet blir lätt packat av turister och lokala surfare som dominerar vattnet. 

Poca

Poca är ett annat grym surfspot i Lissabon. Denna strand har en klippig kust och brutala vågor, så detta är inte platsen för dig som söker nybörjarvänliga vågor kring Lissabon. När vågorna väl kommer in (den bästa tiden är mid-tide), så gör svället från nordliga vindar endast massiva vågor som endast avancerade eller medel surfare ska surfa.

Sao Pedro

Sao Pedro har grym surf som passar både nybörjare och experter. Vågorna här är kända för att vara lugna och långa, om vågorna funkar rätt. Majoriteten av surfet kommer från sydvästliga vindar och sväll, och det är när det går mot högt vatten som vågorna oftast fungerar bäst 

Bafureira

Bafureira är ett populärt surfspot i Lissabon som har grymma vågbryt nästan året runt. Hit kommer du från Lissabon centrum på ca 30 min med bil. Vågorna fungerar bäst kring mid-tide, och även om det är känt för att ofta ha höger vågor, så är både vänster och högerbryt möjliga att surfa här beroende på förhållanden. 

Lagoa de Albufeira

Dom glittrande blå vattnen i Lagoa de Albufeira hittar du söder om Lissabon, endast ca 20 km med bil. Dess exploaterade plats får ta emot många sväll, så här kan du förvänta dig många olika typer av grymma vågor, oavsett säsong. Stranden är också lång med stora ytor, vilket gör det till en härlig plats att ta det lugnt på och hänga när du inte surfar. 

Santa Amaro

Santa Amaro is a great go-to for intermediate or advanced surfers who want to practice their skills in less crowded waters. There are wind and ground swells here, and the waves continue to work well during the winter. High tide is the best time to surf at Santa Amaro, but be sure to watch out for exposed rocks.

RELATERAT:  31 surfslang - En vänskaplig lista av surf termer & surf snack

Ericeira

Ericeira är en vacker och lugn liten stad norr om Lissabon, endast 40 min bort med bil. Denna majestätiska, lilla surfby har flera vackra stränder och platser att besöka. Som enda World Surf Reserve i hela Europa, så attraherar denna plats internationella surfare från hela världen. 

Även med sina ständiga, internationella besökare från världen över, så har staden Ericeira fortfarande kvar sin lugna, traditionella, avslappnade stil. Även om det finns många lokalbor här, så är detta en perfekt plats att träffa nytt folk och skapa nya vänskaper med andra internationella surfare. 

Surfare på alla nivåer kommer till surfcamps i Ericeira, där toppmoderna surfskolor tillsammans med expats från hela världen samlas och skapar ett härligt community. Vårt Ericeira surf camp kan vara en perfekt plats för dig om du är en digital nomad eller frilansare som vill spendera tid utomlands och lära dig surfa av proffsen. 

Om du söker ett nybörjarvänligt surfspot, borde du åka till något av surfspotsen söderut från Ericeira, för dom är kända för sina enklare och snällare vågor. Allt som allt är det cirka 10 stränder i Ericeira, där varje har ungefär mellan ett till tre spots att surfa, men nedan har vi listat dom 5 viktigaste surfstränderna i Ericeira som du verkligen borde kika in när du är här.

2. São Julião

Sao Juliao vinner när det gäller att attrahera mest sväll i Ericeira. Precis som Foz do Lizandro, är Sao Juliao en fantastisk strand för första gångs-surfare som ska ut i vågorna. Här fungerar vågorna bäst i låg-midvatten, och stranden har sandbotten, så här finns ingen risk för att gå emot stenar. 

RELATERAT - Varför Ericeira är den perfekta europeiska platsen att resa till

3. Coxos

Expert Surfare - detta är något för er. Coxos stora barrels kan bli helt vilda, när vattnet väl pumpar. Dessa surf breaks är snabba och svåra, och kan ofta krascha in i rev fulla av sjöborrar. Ta dig absolut inte an dessa vågor om du inte är en väldigt erfaren surfare, och var säker på att du är mentalt förberedd på dom lokala strategierna och reglerna där innan du ens surfar ut.

4. Praia da Empa

Ett annat surfspot för experterna är Praia da Empa. Endast klippor omgiver denna strand med knappt någon sand i sikte, så du behöver hålla utkik för stenar och klippor. Vågorna funkar bäst för mid-högvatten, och det är då du kan se några snabba, snygga tubes. 

5. Praia do Sul

Praia do Sul är en perfekt strand för nybörjarsurfare. Beläget i södra Ericeira, så har denna vackra långa strand en trevlig sandbotten och både höger och vänster peaks. Det är en av dom mer populära stränderna i området, så mycket turister och lokalbor kommer hit för att njuta av solen och paddla ut till vågorna. 

Senaste blogginläggen