080316_0860

EN RESEGUIDE TILL COSTA RICA

Simma i kristallklart vatten, bestig uråldriga vulkaner, surfa vid vita sandstränder, bada i varma källor eller upptäck gömda vattenfall. Att åka till Costa Rica är verkligen något som alla som gillar att resa borde göra! Pura Vida-livet är beroendeframkallande och med natur som i Jurassic Park kan du inte annat än känna dig som en del av en annan värld.

 

 

Santa Teresa & Mal Pais

Underbar atmosfär, grönskande natur, grym surf och fantastiska stränder är bara några av anledningarna att vi älskar att bo här. I Santa Teresas centrum hittar du gott om restauranger, barer och shopping. Du har stränder så som Playa Carmen och Santa Teresa Beach. För mer tips kan du kolla in vår guide till Santa Teresa.

 

 

Mal Pais är ännu en charmig by som ligger precis söder om Santa Teresa och är populär bland surfare och globetrotters. Byn är något lugnare än Santa Teresa och perfekt för dem som är på jakt efter zen-mode.

 

 

Tamarindo

Tamarindo är en mindre stad som ligger i norra delarna av Costa Rica. Bland annat ligger Playa Grande här som är en känd strand för att se havslädersköldpaddan, världens största sköldpadda. Oavsett om du reser med vänner och familj för en äventyrsresa eller är på en avslappnande parsemester ger Tamarindo en perfekt kombination av tropiskt paradis och äventyrspotential.

 

 
Montezuma

Montezuma är ett strandsamhälle som är känt för sin bohemiska atmosfär. Från början är det en liten fiskeby som på senare tid blivit ett populärt resmål för boho-själar och unga som vill njuta av en avslappnad stämning. Det finns gott om härliga lokala restauranger och barer. Det är även många båtturer som utgår från Montezuma, bland annat snorklingsutflykterna till Tortuga Island som är helt magiska. Vi brukar ofta ta med gästerna på vårt surfcamp i Santa Teresa på den turen.

 

 

Corcovado National Park & Drake Bay

När man gör en guide till Costa Rica måste man självklart nämna Corcovado nationalpark och Drake Bay. Området är känt för sin stora biologiska mångfald och är en självklarhet för naturälskaren med sitt fantastiska djurliv,  sina vackra vattenfall och sitt fängslande landskap.

 

Photo by Perry Grone on Unsplash

 
Monteverde Cloud Forest Reserve

Detta vackra naturreservat är ett av de häftigaste i hela Costa Rica. Reservatet ligger i regionen Monteverde uppe på ca. 1440 meters höjd och är en fantastisk naturupplevelse. Vattenfall, djurliv, berg och den lokala kulturen gör det till en unik plats som är väl värd att upptäcka – du får en inblick i det riktiga Pura Vida-livet.

 

 

Tortuga Island

Ännu ett ställe som måste nämnas!  Vi har tagit med våra gäster på Lapoints surfcamp i Santa Teresa hit i många år. Vi åker ut med båt från Montezuma för att snorkla i kristallklart vatten och sedan njuta av en färsk kokosnöt på en av de härliga strandbarerna. Kom ihåg att hålla utkik efter delfiner och valar! Det är god chans att få syn på det här.

För mer tips om Costa Rica, fråga vår personal. Vi hjälper gärna till att planera din semester på Lapoint Surfcamp. Pura Vida på ingång – vi ses snart!