Breakdancer in Lisbon
  • Lapoint
  • Blogg
  • Topp 10 bästa aktiviteterna i Lissabon under sommaren

Guider

Topp 10 bästa aktiviteterna i Lissabon under sommaren

Som vi alla vet så har det varit ett riktigt tufft år! Så varför inte ta en välförtjänt semester i Europa? Skaka av dig all de negativa corona känslorna och åk iväg till Portugal och huvudstaden Lissabon! Lissabon är en av Europas mest populära resmål, av många bra anledningar. Med sin detaljrika arkitektur och det kristallblåa stränderna så är det en perfekt plats för både stadsutforskare och naturälskare. 

Är det första gången du reser till Lissabon och du undrar vad du ska göra där? Fortsätt läsa denna artikel och du får massa spännande information och inspiration som kommer få dig att vilja packa väskorna på noll tid. 

#2 Utforska Praça do Comércio

Bortsett från de glittrande vattnet och de plötsliga vågorna, Lissabon under sommaren är magiskt och fyllt av roliga saker att uppleva. Nära stranden Praça do Comércio, ligger en av Lissabons huvud attraktioner som du verkligen inte får missa. Det är ett torg från 1800-talet som är omringat av vacker arkitektur, gamla statyer, coola butiker och restauranger. 

#3 — Rossio Torget (Pedro IV Square)

Du borde verkligen kolla in Lissabons mest hyllade torg, känt som Rossio Square. Under 1600-talet användes det som samlingsplats för publika avrättningar. Nu är det en samlingsplats för lokalbefolkningen och turister. 

#4 — Torre de Belem

Belem tornet är en plats du inte får missa. Det vackra tornet byggdes 1515 och ligger på floden Tagus. Under 1500-talet användes tornet som utkiksplats för att skydda Lissabon från inkräktare från havet. 

#5 — Panteao Nacional 

Panteao Nacional är en barock kyrka från 1600-talet som på senare år blev Lissabons nationella pantheon. Denna vackra kyrka är en del av Lissabons kända horisont. Klättra upp till toppen av kyrkan och du får se en fantastisk vy över staden. 

#6 — Jeronimo’s Kloster

Ett besök i Jeronimo´s kloster är ett måste om du är i Lissabon under sommaren. Klostret byggdes år 1504 och ligger i den västra delen av staden. Jeronimo´s kloster har en otrolig arkitektur och fascinerande historia bakom sig. Förr i tiden så symboliserade klostret makt och rikedom för Portugal. Idag är det en av Lissabons mest populära turistattraktioner. 

#7 — Ta en tur med spårvagn 28

En annan populär turistattraktion i Lissabon är en åktur på den kända spårvagnen, spårvagn 28. Som många vet så är spårvagnar ikoniskt för Lissabon, och spårvagn 28 är den absolut kändaste. Om du vill utforska de äldre delarna av Lissabon utan att bli trött i benen så ska du absoluta inte missa en chans att åka denna spårvagn. 

#8 — Ta en dagsutflykt till Sintra

Är du svag för unik och levande arkitektur? Då måste du besöka Sintra. Sintra ligger en bit utanför Lissabon och du tar dig snabbt dit med bil eller tåg. I Sintra ligger palatsen Pena och Monserrate. Palatsen är kända för sin färglada charm och syns vackert från bergstopparna. Vyerna du upplever i Sintra kan inte jämföras med något annat. 

#10 — Utforska Cascais

Om du planerar en resa till Lissabon så borde du verkligen besöka den vackra grannstaden Cascais. Cascais ligger cirka 30 minuter från Lissabons mitt och en tågbiljett dit kostar endast 3 Euro. Med sina stora byggnader, flotta villor, otroliga klipp formationer och med stränder i ungefär varje hörn av staden så är Cascais den perfekta dagsutflykten. 

Lissabon är den perfekta staden att semestra i under sommaren. Med sin blå himmel, det varma vädret och allt spännande som finns att uppleva så kommer du aldrig att få nog av Lissabon, Portugal. 

Vill du veta mer? Kolla in våra två surf läger i Portugal:

Senaste blogginläggen