Surfer doing a bottom turn

Guider

4 vanliga frågor om bottom turns

Är du redo för att avancera din surfing och jobba mer på din tekniken? Då är det dags att börja öva på att få till din bottom turn! Det är en av de mest grundläggande manövrarna att lära sig när du surfar och den är viktig att bemästra för att avancera i teknik och nivå. Så hur övar du på din bottom turn och hur går du tillväga för att dina surf skills ska bli bättre? Låt oss dyka rakt in i det!

Att lära sig göra en bottom turn är obligatoriskt för att utvecklas i sin surfresa då det är en av de mest grundläggande manövrarna du kommer att göra när du surfar. Vi har redan täckt en del om hur du slipar på din bottom turn i ett tidigare inlägg där vår globala surf manager João Durão gav sina bästa tips.

Så här kommer del två! Nu har vi frågat vår head surf coach i Ericeira, Rui Henriques, att besvara alla våra frågor.

Bottom turn 101 – Fråga 1: Vad är en bottom turn och när använder man manövern?

 – En bottom turn är en manöver du gör, som namnet avslöjar, utförs på botten av vågen och är vanligtvis en av de första rörelserna du lär dig när du börjar surfa. En bottom turn är väldigt viktig att lära sig och bemästra. Varje sväng på brädan som du kommer göra i framtiden, vare sig det är en snap, en cutback eller till och med en aerial kommer efter du lärt dig att göra en bottom turn. Vanligtvis gör du en bottom turn som en början av varje sväng du gör på brädan. Det är till och med människor som säger att om du gör en bra bottom turn i början av vågen kommer du även att surfa resterande del av vågen bättre, säger Henriques.

Bottom turn 101 – Fråga 4: Hur får du din bottom turn att bli bättre?

– Först av allt, böj dig alltid lägre ner än vad du tror är tillräckligt. Ibland känns det som att vi håller en låg och rätt position på brädan, men vad vi tror att vi gör kan ibland kännas väldigt annorlunda från hur det verkligen ser ut. Så du kan överdriva din rörelse och gå lägre ner i position på vågen. För det andra, var inte rädd för att använda railsen på brädan för att skära i vågen. För det tredje, försök att inte slösa för mycket tid på botten av vågen! Om du går nerför vågen och stannar där för länge kommer du att tappa farten och den är ju A & O när man surfar!

Surf tutorial: Kan du inte få nog? Här är allt du behöver veta för att utveckla din bottom turn

Senaste blogginläggen