Beginner surfers in Portugal with softtop
  • Lapoint
  • Blogg
  • Varför Portugal är den bästa destinationen i Europa för surfkurser

Guides

Varför Portugal är den bästa destinationen i Europa för surfkurser

Att lära sig surfa är en  fantastisk upplevelse, och att lära sig surfa på en av dom vackraste platserna i Europa gör det ännu bättre! Oavsett om du vill lära dig surfa i Ericeira, uppleva vågorna i Alentejo eller ta din första surflektion i Peniche - så kommer du inte bli besviken. Här är varför Portugal ebrjuder dom bästa surfspotsen i Europa! 

Vad har några av världens högst surfade vågor i världen,  en plats utsedd till  “World Surfing Reserve” och en plats som är värd för dom mest berömda surf världstävlingarna gemensamt? 

Dom ligger alla inom Portugals gränser. Ett vackert land med lång kustlinje, gröna vågor och en avslappnad surfkultur. Ett måste-besök för din nästa surfresa.

Att utnämna sig själv till det bästa landet i Europa för surf är ett modigt drag. Det finns många fantastiska platser, men här är anledningarna  till varför vårt hjärta slår extra hårt för Portugal som en välförtjänt 1:a på vår lista. Så låt oss förklara varför, var och när Portugal är den bästa destinationen för dina surfkurser!

Varför hänga med på surfkurser i Portugal? 

Från en surfares vinkel så är Portugal den ideala och perfekta surf destinationen. Men varför borde du välja denna plats? Här är några snabba anledningar till varför; 

  • Portugal erbjuder en bred variation av vågor och surfnivåer. Det finns vågor som passar alla.

  • Portugal har omkring 300 soldagar per år, så du kommer troligen bjudas på härligt och fint väder under din surfsession i vattnet.

  • Stränderna är rena och väl omhändertagande längs hela kustlinjen. Fler än 370 stränder har Blue Flag status in 2021. The Blue Föag är en standard med strikta kriterier för miljöansvar och vattenkvalitet.

  • Kustlinjen på Portugals fastland är enorm, närmare 950 km! Detta ger oändligt med möjligheter till att prova på olika platser och surfspots längs Portugals kust. Så en perfekt strand att surfa på är därför aldrig långt bort! 

  • Du kan surfa året runt!

  • Om du planerar din surfresa rätt, kan du kanske tajma med surf världstävlingarna där du kan se världens bästa surfproffs ta sig an dom portugisiska vågorna. 

  • Den fantastiska maten, rika kulturen och den fängslande historien är värd en resa i sig! 

Peniche

En timmes körning norrut från Ericeira hittar du Peniche. Några av Europas bästa vågor kan hittas här. Peniche blev även ett stopp för WSL Champion Tour 2010. Peniche har ett berömt surfspot Supertubos, som drar till sig uppmärksamhet från hela världen, då surftävlingen Rip Curl Pro arrangeras här under oktober. Ett populärt surfspot för nybörjare i Peniche är Catingo Da Baia. 

Alentejo kusten

Söderut från Lissabon hittar du den långa Alentejo kusten. Kusten längs Alentejo är 130 kilometer lång, vilket ebjuder mängder av olika surfspots för surfare i alla nivåer. 

Vill du uppleva surfcampet i Alentejo?

Lissabons kust

Portugals huvudstad är mer än bara en färgglad kulturstad. Med bara 45 minuters körning från Ericeira, leverer Lissabons kust bra vågor året runt. Surfspots som Carcavelos och Costa da Caparica är värda att kika in. 

Senaste blogginläggen