Doing Yoga in Ericeira
  • Lapoint
  • Blogg
  • Förbättra din surfing med hjälp av yoga – här är 8 övningar

Guides

Yoga

Förbättra din surfing med hjälp av yoga – här är 8 övningar

Det säger sig självt att det bästa sättet att förbättra din surf är att komma ut i havet och surfa. Men glöm inte att det även finns många bra sätt att förbättra dina surffärdigheter även på land. Här listar vi 8 yogaställningar som hjälper dig att bättra på dina surfing skills.

Yoga och surfing går hand i hand. De delar fysiska aspekter som balans och flexibilitet, men även mentala. Genom att lägga till yoga i din dagliga eller veckovisa rutin kommer du känna dig starkare och mer bekväm på din surfbräda. Det kan till och med få dig att känna dig mer lugn i vattnet. För vissa är utövandet av surfing och yoga också andligt. Yoga är en kulturell och andlig Indisk utövning som är över 5 000 år gammal. Yoga kan förklaras som en disciplin eller ett sätt att leva som förbinder kropp, sinne och ande. 

Varför är yoga bra för surfare?

Genom att få in yoga i din rutin kan du förbättra din surfing. Några av fördelarna är ett bredare rörelseomfång, förbättrad andning och en mindre risk för skador. Hobbysurfaren Antonia Tauscheck har utövat yoga i tolv år och blev yogainstruktör för sex år sedan. Utanför yogastudion surfar hon så ofta hon kan.

– Yoga är riktigt användbart för surfing eftersom du har den fysiska sidan av yoga där du förbättrar din styrka, stabilitet och flexibilitet. När vi surfar behöver vi mycket flexibilitet i våra höfter, axlar och vrister. Starka axlar är också viktiga för att paddla och göra pop-ups. I yoga jobbar du mycket med din core och i surfing kommer en stark core att hålla dig stabil på brädan när du paddlar.

Men det finns även en mental sida av yoga.

– När du utövar yoga fokuserar du mycket på ditt andetag. Under dagen brukar vi bara andas in i bröstet och inte andas helt ner till magen. Genom att andas in och ut djupt lugnar du din kropp, vilket är riktigt bra att kunna om du har en wipeout eller om du dyker genom en våg.

Surfing är en krävande sport och om du vet med dig att du är otränad och börjar surfa utan flexibilitet och styrka blir det ännu mer utmanande för dig. Därför kan du använda yoga som en bra förberedelse för att bli fysiskt och mentalt redo för vågorna. Yoga är också superbra att använda när du värmer upp på stranden.

8 yogaställningar som hjälper dig bli en bättre surfare

Här visar och kommenterar Antonia några av de bästa yogaställningarna som du kan träna på för att bättra på dina surfing skills. Namnen på poserna är skrivna på engelska och på sanskrit.

Senaste blogginläggen