080316_0860

Guide till Ubud, Bali

Ubud är en tropisk oas med grönskande trädgårdar och enastående natur som erbjuder en spännande mix av tradition och new-age. Addera otroligt bra matkultur, erkända yoga shalas, möjlighet till både shopping och andra aktiviteter, så är det lätt att förstå varför Ubud är så himla populärt bland våra gäster på Lapoint Bali. Läs vidare för att få ännu bättre insikt om vad som gör Ubud så magiskt.

 

 

Monkey Forest
Asså, hur kul är inte apor? Verkligen! Så, välkommen till paradiset – The Money Forest – Ett reservat där du kan promenera runt och bekanta dig närmare med dem. Aporna här är vana och bekväma vid människor, vilket är perfekt när det är dags för en wefie. För att vara helt ärliga är dem lite väl bekväma ibland. Så håll hårt i dina saker för de här aporna är intresserade både senaste modet och i smycken.

 

 

Goa Gaja (Elephant Cave)

Ingen tycks riktigt veta exakt hur den här unika grottan kom till, men den innehåller både hinduiska och buddistiska målningar från så tidigt som 1000-talet. Även fast grottan är en del av UNESCO’s världsarv kan du vandra runt i templet för att titta närmare på målningarna. Templet ger unik inblick i Balis historia och är helt klart värt den korta turen från Ubud.

 

 

Yoga Barn

Bäst beskrivet som en meditativ oas för alla yogis i Ubud, det här är yoga-himlen. Alla som är nyfikna och gillar att spendera tid på mattan borde avsätta tid för ett besök hit. Vi njöt fullt ut av vår ‘power yoga’ till ljudet av djungeltrumman i bakgrunden. Det var, utan tvekan, den bästa yogaupplevelsen någon av oss har haft. Yoga Barn har massvis med olika erbjudanden och klasser för alla nivåer. Dessutom har de på sin innegård en otroligt härlig och trendigt restaurang där du äter en perfekt lunch under pilträden.

 

 

Ubud Art Market

En utflykt till Ubud är inte fulländad utan ett besök till Ubuds välkända marknad. Marknaden kallas även Pasar Seni Ubud och här hittar du en blandning av fantastiska träsmiden, målningar och handgjord konst. Kanske går du därifrån med en handgjord balinesisk väska, några dekorativa träaskar eller en ny sarong. Prutning är en del av upplevelsen och fullt acceptabelt med ett leende.

 

 

Tegenungan Waterfall

Om du reste till Bali utan att besöka åtminstone ett eller två tropiska vattenfall, var du då verkligen där? Som tur är finns det flera vattenfall i närheten av Ubud som platsar på listan. Vi prioriterar Tegenungan för sin storlek och att det finns gott om platser att sitta på vid foten av fallet. Du kan till och med ta med badkläderna för det är en magisk plats för att sola och bada. Pst! Åk hit på morgonen för att slippa den värsta folkmassan, Tegenungan fallet är inte längre någon hemlighet.

 

 

Earth Cafe & Market

Vissa kallar det en gömd skatt, medan andra kallar Earth Café det självklara stället att gå till för en grön måltid i Ubud. Detta lilla café skulle lika gärna kunna kallas hälsobutik med tanke på utbudet av kakor, frön och elixir för att boosta din hälsa. Vi beställde den veganska äggmackan och en chiapudding, båda var så goda. Vi köpte också med oss chokladkakor med chiafrön som var tänkta att räcka resten av utflykten.. men ja, du vet..

 

 

Bali Buda

Funderar du på var du ska äta när du är på Bali? Bali Buda är ett säkert kort när du är i närheten av Ubud, Bukit, Gianyar och Kerobokan (nära Canggu och Seminyak). De har en plastfri meny! Bara en sån sak. Prova deras Raw flax pizza crackers – du kommer inte att ångra dig.

 

För mer tips inför din resa till Bali, fråga nån av oss på Lapoint eller kolla in vår Guide till Bali och vår Guide till Canggu.