fuerteventura island
  • Lapoint
  • Blogg
  • Nyfiken på varför vi valde Fuerteventura för vårt nya surf camp?

Surf

Nyfiken på varför vi valde Fuerteventura för vårt nya surf camp?

Med episk surf, en unik atmosfär, azurblått vatten och dramatiska vulkaner är vårt nyöppnade camp den perfekta utgångspunkten för ett oförglömligt surfäventyr! Detta är varför vi valde just Fuerteventura för vårt nya surf camp och vad som gör destinationen perfekt för äventyr året runt!

Varför valde ni just Fuerteventura och inte någon annan ö?

Kanarieöarna är för många synonymt med charter, men på Fuerteventura och i Lajares där vårt camp ligger garanterar vi att du kommer att hitta en annan vibe. Geografiskt ligger Kanarieöarna mellan Europa och Afrika  - och det speglar känslan du får när du är här. Det är inte som Spanien eller Kanarieöarna, men inte heller som Afrika. Det är helt enkelt Fuerte - med mäktiga vulkaner, ökenlandskap och superbra surf.     

Och varför just Lajares?

Lajares är för oss en oas i öknen, här finns en nice vibe och det är nära till alla surfspots. Stan är liten men har allt man behöver, som mysiga cafeer och charmiga barer. Bäst av allt är att det ligger mitt mellan tre kustsidor, så oavsett förhållanden hittar vi kul surf på kort avstånd. 

Vilken nivå behöver jag för att kunna surfa här?

“Passar alla nivåer” är ett uttalande som kanske passar Fuerteventura mer än någon av våra andra destinationer. Med tre olika sidor av kusten inom 10 minuters avstånd från campet finns det något för alla. Oberoende av vilka förhållandena är kan du surfa här varje dag, oavsett om du är nybörjare eller ripper. 

Är Fuerteventura bäst på sommaren eller vintern?

För dig som är nybörjare till medelgod surfare så kan du egentligen åka när som helst på året och få kul surf. Är du erfaren surfare så är vintern med mindre vind ett bättre val, även om du kommer kunna surfa varje dag även mitt på sommaren.

Senaste blogginläggen