Lapoint surf camp Bali pool

Guides

Vad är ett Surf Camp eller Surf Hotell?

Surf camp, även kallat Surf hotell, är en ny trend bland surf intresserade resenärer. Många företag världen över erbjuder internationella resenärer skräddarsydda surfingpaket till världens bästa surfingdestinationer till internationella resenärer. Oavsett om du är en avancerad surfare som vill utveckla din surfing med hjälp av tips från proffs, eller om du är en nybörjare som är sugen på att ta del av allt det goda surfing har att erbjuda, så är Surf camps en perfekt lösning för ditt nästa äventyr. 

Du har kanske stött på orden ”Surf camp” tidigare men aldrig riktigt fått kläm på vad det egentligen betyder? Du kanske frågat dig själv – är det en klubb? Är det bara för professionella surfare? Handlar campen enbart om surfing?

Svaret på alla dessa frågor är nej! Så vad är då ett Surf camp?  

Så, vad är då ett surf camp?

Det är mycket mer än bara surfing.

Surf camps är inte bara ett hak för proffssurfare, det är så mycket mer än bara surfing! Att resa med Surf camps/Surf hotells innebär att du får ett paket-pris på allt du kan tänkas behöva för en ultimat surftripp – boende, mat, surflektioner och skön atmosfär med likasinnade människor. Dessa surf-paket är unika beroende på vilket företag du reser med och vilken destination du väljer, men över lag kan du förvänta dig en oförglömlig surfingupplevelse.

Detta är den perfekta upplevelsen både för dig som gillar att resa på egen fot eller för vem som helst som vill resa världen över, prova på surfing och träffa massvis med coola människor.

Gemenskaps Vibes

Att umgås med likasinnade resenärer är bland det bästa med att bo på ett Surf camp. Det är superlätt att få nya vänner från världen över, något som Airbnbs och vanliga trista hotell inte kan erbjuda. 

De som väljer att resa med Surf camps är vanligtvis öppensinnade, väl beresta och tycker om att träffa nya människor, så chansen att träffa peppade surfare på din surf-semester är väldigt stor.

Förutom det oslagbara sköna sociala hänget du kan förvänta dig när du bor på Surf camp, kan själva boendet liknas med ett schysst hotell, ibland. Vi kan tala för boendet på våra destinationer. Ingen idé att oroa sig för mycket över packningen för din kommande surf-trip, eftersom vi alltid förser våra gäster med diverse produkter så som tvål, handdukar och lakan. 

Surf camps är inte bara de bästa ställena att slappna av och träffa andra surfare, att resa med Surf camp innebär dessutom stress-fri planering eftersom du inte behöver oroa dig över andra delar av din semester så som vad/var du ska äta, eller vilka aktiviteter du vill delta i. Du slipper dessutom stressa över att hitta ett Airbnb eller hotell för din vistelse.

Surf Resor

Om du är en medsurfare vet du nog redan att det är vanligt för erfarna, avancerade och speciellt för professionella surfare att boka internationella resor för att följa havets var de bästa vågorna vår planet har att erbjuda. Surf resande är mer tillgängligt och bättre tack vare Surf camps.

Surf camps gör det inte bara lättare för dig att uppleva surfing turer och ”shred waves” (”surfa sönder en våg”, slang för att surfa riktigt, riktigt bra) tillsammans med människor med samma intresse – det finns fler fördelar med att boka din surf resa genom Surf camp i stället för Airbnb eller hotell.

RELATERAT: 10 Tips För Planering av den Perfekta Surf Semestern

Vad är inkluderat på Surf camps? 

Det finns olika paket du kan välja bland beroende på din status, hur länge du planerar att resa och vilken slags kurs du är ute efter. Efter att ha läst igenom de olika slags paketen kan du välja vilket som bäst passar de förväntningar du har på din surf resa.

All-inclusive paketen inkluderar mer än bara boende, och du kommer som tur är inte att ha några tilläggskostnader under din resa, förutom om planerar dagsutflykter eller vill gå till restauranger, barer eller andra aktiviteter utanför campet.

Kostnaderna gäller för hela veckor, så sju dagars boende. För att få en god uppfattning om vad du kan vänta dig av din tid på Surf camp har vi sammanställt punkt för punkt vad som vanligtvis är inkluderat när du bokar en surfresa med Lapoint i Santa Teresa, Costa Rica:

  • 7 nätters boende 

  • 7 frukostar 

  • 5 middagar 

  • 6 dagar med surfutrustning

  • Grön Våg Surf Lektion 5 x 2 timmar 

  • Surf teori 

  • Transport till surflektioner

Surf Camps för Erfarna & Avancerade Surfare

Lektionerna på Surf camp är inte enbart för nybörjare. Om du är en erfaren surfare eller på avancerad nivå, har du en fantastisk möjlighet att förbättra dina förmågor och få skräddarsydda tips från professionella instruktörer.

Det blir mer som coaching snarare än lektioner. Generellt är det färre än 3–4 personer i grupperna och vågorna ni ger er ut på är mer passande för din nivå av surfing.

Hur kommer dina dagar se ut under din tid på Surf campet?

Om du bestämmer dig för att boka en surfsemester, kan du räkna med att ta en två timmars lektion var dag/morgon beroende på vilket slags paket du väljer. Resterande tid på torra land har du frihet att göra precis vad du vill!

Du kan öva dig på de nya färdigheter du lärt dig under surflektionen, utforska närliggande städer eller marknader, eller slappna av på campet. Efter surflektionerna väljer många surfare att ta det lilla lugna, umgås och njuta av uppfriskande drinkar, mat och varandras sällskap.

6 Tips För Att Välja Vilket Surf Camp Som Passar Dig Bäst

Det finns många alternativ att välja bland, och det kan vara svårt att klura ut vilket Surf camp som är mest passande för din surfnivå och dina semester förväntningar. Först och främst vill vi få detta ur vägen – ja, vi är partiska. Vi har välkomnat resenärer på våra Surf camps världen över i över tio år, så tipsen vi ger dig är grundas på vår erfarenhet med tusentals surfare som rest med oss över åren.

Så, vem skulle vara mer lämplig för att hjälpa dig välja rätt Surf camp? Tänkte väl det… här kommer tipsen:

#1 Börja Med Boende Standard

En vanlig missuppfattning är att surf resande innebär att resa med låg standard, och att man måste sova på en soffa i en liten hydda någonstans för att få surfa vågor av världsklass.

Inte sant.

Det första att tänka på när du väljer Surf camp är boende standarden ligger i linje med dina förväntningar. Surf camp kan vara (och borde vara) bekväma och kunna förse dig med en fantastisk vistelse.

Har campet en schysst simbassäng som du kan hänga i efter en utmattande surfsession? Hur många platser/rum för skönt häng? Är campet stort eller litet, och hur många personer kan bo där samtidigt? Är rummen rena och fräscha? Alla dessa punkter bidrar till en riktigt bra surf trip upplevelse.

#2 Ta Reda På Vad Andra Tycker, Speciellt Om Surf Lektionerna

Det är svårt (kanske omöjligt) att bedöma i förskott om en surfskola är bra eller inte. Det enda sättet att ta reda på det, är genom att delta på en surflektion. Bra surfskolor har dock hundratals recensioner över hela internet.

Ta en titt på Google, Yelp, Trip Advisor och andra plattformar för att se vad tidigare gäster säger om hur professionella instruktörerna är. Instagram är ytterligare ett bra redskap att använda sig av. 

Du bör se till att få så hög professionell nivå som möjligt. Se till att alla instruktörer är ISA certifierade, vilket innebär att dom är väl förberedda för att undervisa dig på din surftripp.

#3 Läget Är Viktigt, Men Inte Lika Viktigt Som Du Tror

Självfallet tar du reda på läget när du letar efter ett surfhotell. Hur långt är det till stranden? Var finns närmsta butikerna? Finns det några restauranger i området?

Dessa är alla välgrundade frågor som absolut bör ställas. Dock är det lätt att överskatta vikten av läget. Så länge du är tillräckligt nära till det du behöver, spelar läget inte lika stor roll. Om du följer det första tipset på denna lista kommer du med högst sannolikhet vilja spendera mestadels av din tid inne på campet med dina nyfunna vänner :)

#4 Surf Camps Är Inte Bara För Partyprissar och Backpackers

Det är lätt att få för sig att surfcamps enbart är för unga partysugna backpackers. Men det är helt fel. Surf camps har en otrolig blandning av människor av alla dess slag, du kommer med högsta sannolikhet att lära känna människor av alla åldrar med olika intressanta historier att dela med sig av. 

Det är precis därför, enligt oss, Surf camp är bäst!

#5 Släpp Taget Om Dina Förutfattade Meningar

Du har troligtvis dina förutfattade meningar om vad surfing är och allt vad det innebär att vara en surfare. Du kanske har en åsikt om vad surf camp är och en idé om vad för slags människor du kommer att stöta på.

Släpp taget om allt det där.

Surf camps är lite som en överraskningslåda, du vet aldrig helt säkert vad du får. Resande, generellt, är fullt av överraskningar. Se till att vara öppensinnad, fördomsfri och nyfiken så att du kan ta del av denna fantastiska gemenskap som surfing är – då kommer du kommer utan tvivel att ha den bästa tiden i ditt liv!

#5 Hållbarhet

Som surfare ser vi havet som vårt hem. Därför är det en viktig del av ditt val av Surf camp att se till att du väljer ett miljömedvetet camp som engagerat hållbarhetsinsatser för att minimera negativ inverkan på vår Moder jord.

Det räcker inte med att säga ”vi bryr oss” – insatser krävs.

På Lapoint är vi engagerade i vårt havs, våra stränders och våra medmänniskors hälsa. Havet och stränderna är våra lekplatser, hem och levebröd. Vi ämnar att lämna dom i bättre skick än vi fann dom. Detta innebär att all vår personal, våra vänner och gäster hjälps åt med återvinning och andra aktiviteter för att hjälpa miljön. Varje vecka anordnas strandstädning och återvinnings aktiviteter så att vi alla kan ta del av det arbete som krävs för att vårt hem ska kunna förbli i dess naturliga skick. 

Missa inte din chans att hjälpa vår planet.

Senaste blogginläggen