Guides

Bästa stället att lära sig surfa

Har du alltid velat lära dig surfa men inte vetat var du ska börja? Undrar du vilket ställe som är bäst att lära sig surfa på? Idag kommer du få svar på alla dina frågor! Vi är här för att hjälpa dig nå dina mål och drömmar. Här är en överblick över de bästa ställena att lära sig surfa på under 2023:

Portugal: Europas surfhuvudstad

I vackra Portugal hittar du några av de bästa surfställena i Europa. Med sina grymma vågor som passar alla nivåer har Portugal blivit Europas mest besökta surfdestination!

Varför välja portugal?

Portugal är det mest prisvärda landet i västra Europa med billiga flygalternativ som tar dig fram och tillbaka. Det är ett utmärkt val för en surfresa oavsett om du reser ensam eller med kompisar. En halvtimme upp längs med kusten från Lissabon hittar du vårt camp i Ericeira som blivit känt som ett internationellt surfmecka. Här hittar Portugals bästa stränder att lära sig surfa på.

Det som från början var en portugisisk fiskarstad förvandlades snabbt till ett surfmecka tack vare sina pålitliga vågor. Trots att fler och fler människor från hela världen besöker Ericeira finns den autentiska, portugisiska känslan kvar. Ericeira är så portugisiskt det kan bli, en vanlig dag går ut på att vandra längs med gatorna och beställa en kaffe samt någon god, lokal mat efter morgonsurfen.

Staden är en perfekt mix av trendiga caféer, surfaffärer, traditionella fisk- och skaldjursrestauranger och barer som tillsammans erbjuder en avslappnad vibe under dagen och ett roligt nattliv som drar igång vid midnatt.

Portugals kust har alltid varit känd för sina vågor och för att vara en av världens bästa surfdestinationer. Våg efter våg rullar in längs med den vackra kustlinjen och oavsett förhållanden finns det nästan alltid en offshore-våg i närheten. I Ericeira är du omgiven av fantastisk natur och 8 kilometer lång kust. Oavsett hur du surfar eller hur mycket erfarenhet du har kommer du att hitta ett ställe som passar dig. Surfare som åker hit kan inte sluta hypa kring det!

Fuerteventura: Sandig öken möter azurblå vågor

Då Fuerteventura ligger närmre Afrika än Spaniens fastland erbjuder ön en unik mix av europeisk och afrikansk kultur. 

Otroliga landskap, solgaranti året runt och fantastiska vågor kommer göra att din resa till Fuerteventura under 2023 blir oförglömlig.

Varför välja Fuerteventura?

Att lära sig surfa blir en avslappnad upplevelse i Fuerteventura då det kryllar av tomma stränder med perfekta nybörjarvågor. Vattnet är alltid varmt med en medeltemperatur på 22–23°C. Det är det perfekta resmålet för nybörjaren då stränderna med bra vågor är lätta att ta sig till året runt.

Fuerteventura är känt som Europas Hawaii och den avslappnade sommarkänslan märks så fort du kommer dit. Vulkaner, mer än 300 soldagar per år, jämna vindar och ett hav med perfekta vågor är några av alla upplevelser ön har att erbjuda. Alla locals kallar Fuertenventura för ”La Isla Tranquila” vilket hör ihop med den avslappnade stämningen och hippie- och surfkulturen.  

Häng med till vårt camp i Fuerteventura för att ta del av allt! Här kan du starta dagen med morgonsurf längs de vackra stränderna för att sedan avnjuta en god frukost innan du hoppar ner i poolen för att svalka dig. Det är verkligen det optimala stället för att undvika alla turister men samtidigt ha nära till de bästa surfställena. Du kommer känna dig mer ett med naturen och havet och samtidigt uppleva autentisk spansk kultur bland caféerna, restaurangerna och barerna i närheten.

Costa Rica: Ett oförglömligt surfäventyr i ett tropiskt paradis

Känn på hur det är att leva enligt Costa Ricas ”Pura Vida” medan du lär dig surfa. Om du är på jakt efter ett tropiskt paradis där djungeln möter havet är Costa Rica rätt ställe för dig!

Varför välja Costa Rica?

Costa Rica lever verkligen upp till ryktet om sin Pura Vida livsstil. Om du är ett fan av hållbara äventyr kommer du älska det här stället. Testa linbanan som går genom djungeln, säg hej till nyfikna apor, utforska porlande vattenfall och surfa längs de vackra stränderna omgivna av tropisk natur. Avsluta dagarna med att dansa in natten under palmerna. 

En grej vi inspireras av med Costa Rica är den genuina surfkulturen. Surfing är en stor del av livet här, många locals surfar varje dag. När du kommer hit kommer du antagligen se ungdomar surfa efter skolan och jobbet. Surfkulturen här är äkta!

Costa Rica erbjuder grym surfing för alla nivåer tack vare sina perfekta vågor. Längs med stillahavskusten, vid Playa Santa Teresa hittar du vårt camp. Det här är ett riktigt paradis för den som älskar surf och natur! Vi är så glada att vi har ett av våra hem här.

Sri Lanka: Indiska Oceanens pärla

Söder om Indien i den indiska oceanen hittar du vackra Sri Lanka. När du surfar här är du omgiven av nästan 1600 kilometer lång kustlinje, fylld med palmer. Vart du än åker kommer du lära dig surfa bland gott sällskap och vacker natur tack vare landets trevliga människor och fina landskap. Som om det inte kunde bli bättre, erbjuder Sri Lanka dessutom en inspirerande historia och en intressant kultur som grundar sig i både Indien och Sydostasien. Sri Lanka är även med på listan över de bästa ställena att lära sig surfa på.

Varför välja Sri Lanka?

Det är ett oerhört prisvärt resmål för de som reser själva, i duo eller i grupp! Ett ställe med ändlösa mängder av möjligheter. Ta en tur upp bland bergstopparna, utforska vackra vattenfall i regnskogen och leta efter vilda elefanter på safari, allt medan du lär dig surfa.

Sri Lanka är känt för grymma stränder med mjuk, gyllene sand och roliga vågor som passar alla surfare. Här hittar du långa, långsamma, regelbundna vågor - perfekta för nybörjaren.

I vackra Ahangama, bara några minuter från havet, hittar du vårt camp. Det ligger bland de mindre folktäta delarna av kustlinjen och är ett idylliskt ställe att lära sig surfa på. Med bra vågor och lite färre människor kommer du lära dig ta din första våg på nolltid. Det finns en stor variation av stränder och surfställen så att det alltid finns något som passar alla.

Bali, Indonesia: Alla backpackers favorit

Så, är du sugen på att lära dig surfa på Bali? Utmärkt val.

Tänk ”Bali” och föreställ dig vacker natur, bra surf och sköna vibes. Om du nämner Bali, vart du än är i världen, kommer du antagligen få höra om de episka vågorna och den andliga surfkulturen i detta paradis. Är du sugen på äventyr och vill lära dig surfa är Bali stället för dig.

Varför välja Bali?

Det finns många anledningar att lära sig en av världens bästa sporter här. Bali är en dröm för alla surfare. Med surfställen runt hela ön som bjuder på vågor för alla nivåer kommer du fånga just din perfekta våg! Tusentals surfare från hela världen kommer hit varje år för att surfa dessa otroliga vågor och för att vara ett med den unika och avslappnade surfkulturen. De flesta har svårt att åka härifrån.

 Kombinera surflektioner med dagsturer för att upptäcka Balis smultronställen. Du möts av en spännande, helt ny värld av äventyr, bra vibes och rik kultur så fort du sätter din fot i Bali. Outforskade stränder, historiska tempel, vackra berg och porlande vattenfall är bara några av alla grejer du kommer uppleva här. Du välkomnas av otroliga balineser som är kända för att vara några av de mest vänliga människorna i världen.

 I Canggu som är känt för att vara ett av de bästa ställena att lära sig surfa på hittar du vårt camp. Stränderna runt omkring erbjuder grym surfing för nybörjaren. Canggu bjuder på en artsy vibe med otrolig mat, roliga affärer samt många konserter och barer. Canggu är inte lika packat med turister som Kuta och Seminyak vilket gör det perfekt för surfing.

Senaste blogginläggen