surf spot guide denmark

Guider

Surfa i Danmark - surfspot-guiden

Surfingen i Danmark har de senaste åren blivit något som de flesta skandinaviska surfare har hört talas om, men är fortfarande okänd mark för många av oss. Vi satte oss ner med danska surfaren Mor Meluka som bor i Klitmøller. Han gav oss riktigt grymma tips på de kändaste spotsen i Danmark.

Området ”Thy” är var 90% av alla de bästa surfarna finns. Vilket ligger i norra Jylland, som bara är en båttur eller biltur från Oslo, Göteborg och Köpenhamn. Det vanligaste sättet att ta sig dit är att ta med bilen på färjan till Hirtshals som går både från Oslo och Göteborg, sedan köra 1,5 timmar för att komma rakt in i surfzonen.   Vi har gjort en mini-guide till dig för att använda nästa gång du planerar en surftrip till Danmark. Vi ger dig en bättre förståelse om var man ska åka, vilka spots som funkar i olika prognoser och hur man tar sig dit.

oliver hartkopp surfing

Surfguiden är gjord i samarbete med Cold Hawaii Surf Camp. Se hela guiden här: www.coldhawaiisurfcamp.com/spot-guide  

Nästa vecka kommer intervjun med Mor Meluka ut, som ger oss grymma lokala tips. Han är en av Danmarks bästa surfare, en surfshops-ägare, surfbräds shaper och massa mer. Håll dig uppdaterad!

Senaste blogginläggen