lapointcamps costa rica upview
  • Lapoint
  • Blogg
  • EN INBLICK: ATT LÄRA SIG ATT SURFA I COSTA RICA

Intervju

EN INBLICK: ATT LÄRA SIG ATT SURFA I COSTA RICA

Makalösa stränder som tagna direkt ur en tropisk dröm, gömda vattenfall omgivet av grönskande regnskog, spännande aktiviteter och fantastiska surf gör Costa Rica till en drömdestination för alla som vill lära sig att surfa. Denna vecka bor de Svenska gästerna Alice Stenlöf och Linnea Widmark med oss för att surfa med Level 1. Vi tog en titt in i deras surfvardag och satte oss ned med Alice för att prata om livet på campet, surfing och Pura Vida.

– Du har varit här i nästan två veckor nu, vad har du tyckt bäst om? – Om jag ska välja några ögonblick så skulle jag säga när jag fångade min första våg, volleybollmatchen i solnedgången och när vi har chillat vid poolen.

 – Låter som du haft det riktigt härligt! Hade du nån erfarenhet av att surfa innan du kom till campet?  – Jag hade provat en gång på Bali, men jag har lärt mig så mycket mer här tack vare de duktiga och inspirerande instruktörerna!

surf warm up on the beach
warm up on the beach costa rica lapoint

– Coolt! Hur tänker du kring Pura Vida under din tid här i Costa Rica? – För mig så handalar idén om Pura Vida att ha friheten att göra det man vill. Att vakna, surfa, äta, surfa, yoga, äta, sova – repeat!

girl with the surfboard on top walking on the beach
alice stenlof surfing costa rica

– Ja, livet är helt klart magiskt här! Vad skulle du säga är det mest speciella med att? – Helt klart känslan av att vara del av en stor familj. Jag älskar hur kul vi har vid middagen! Jag tycker också att campet ligger helt perfekt, nära stranden, massvis av caféer och centrum.

linnea widmark holding surfboard
girls laughing jungle costa rica

– Har du tips på roliga saker att göra efter att man surfat?

– La Lora är en klubb här i Santa Teresa, som är grym på torsdagar. The Bakery har jättegod fika och Taco Corner serverar sjukt goda tacos, burgare och burritos!

 – Ja, reggea-kvällarna på La Lora är verkligen grymma! Sist men inte minst, vad gör Costa Rica till en så magisk destination? – Att du får den perfekta blandningen av sol och tropiska stränder, men utan massa turister. Det är också otroligt grönt och vackert vart du än går!

costa rica beach jungle mist
girls in the jungle carrying surfboards costa rica

Senaste blogginläggen