Beginner surfer at Lapoint surfcamps

Guides

Är Det Möjligt att Lära Sig Surfa Efter 30?

Du har kanske frågat dig själv om det någonsin är för sent att lära sig att surfa? Du är ingen tonåring längre och undrar om du är för gammal för surfing? Svaret är nej! Om du är intresserad av att lära dig surfa efter 30 eller 40, låt inte åldern stoppa dig!

Hur klyschigt det än kan låta så är ålder bara ett nummer och om surfing är någonting du har lust att ge dig på, så är vi här för att försäkra dig om att du visst kan göra det.

Men hur?

Lär dig att surfa på semestern

Det bästa sättet att lära sig surfa efter 30 är att åka på en surfsemester! Surfsemestrar, även kallade surf camp, är en blandning av surflektioner, avkoppling i ett paradis, och spännande äventyr allt i ett. Beroende på vilket slags paket du väljer för din surfsemester är boende, surflektioner av högsta kvalitet, och utsökt mat dagligen inkluderat.

Du kan välja att bo i privat eller delat rum, och campens sällskapsplatser gör det busenkelt at lära känna nya vänner från världen över.Surf camp är et fantastiskt alternativ för att lära sig surfa även efter 40 eftersom surflektionerna är korta med högt fokus på personlig anpassning. Du kommer att lära dig alla de bästa tipsen och tricksen från surfinstruktörer, och få personlig feedback som du vanligtvis kanske inte skulle fått på surfskolor med många fler surfpolare per lektion.

Att lära sig att surfa i 30- eller 40-årsåldern är en spännande idé för par som vill uppleva en unik och spännande semester. Om du drömmer om att lära dig surfa och slappa i ett sagolikt tropiskt paradis tillsammans med din partner, boka er resa med ett surfcamp och ni kommer inte att bli besvikna.

Tips För Att Lära Sig Surfa Efter 30

Om du planerar att påbörja en surfkurs eller åka på surfsemester, så finns där några saker du kan göra i förväg som kommer att vara oerhört hjälpsamma. Här är några tips för dig i 30-, 40-, 50- eller till och med 60-årsåldern

#1 — Träna

För att lyckas med surfing och för att göra saker och ting lättare när du väl står på brädan, är det bra att fokusera på bål- och överkropps styrka även innan du börjar surfa. Genom att träna förbättrar du din uthållighet och bygger muskler som kommer att komma väl till användning när du paddlar för vågor och hoppar upp på surfbrädan.

Några övningar som är hjälpsamma för surf-fitness är burpees, plankan, flexibilitetsövningar och yoga. Allt som ökar pulsen och sätter balansen på prov är perfekt förberedelse och precis vad du behöver för att underlätta för dig när det kommer till att ta sig an vågorna.

#2 — Välj en bra bräda

Ännu ett tips som är kritiskt för nybörjare att ha i åtanke är att välja en surfbräda som är passande för din nivå. Det finns olika slags surfbrädor och för att göra det så lätt som möjligt, är det viktigt att nybörjarsurfare håller sig borta från den slags brädor som används av surfare på medel- eller avancerad nivå.

De bästa surfbrädorna för nybörjare kallas longboards eller funboards. Dessa brädor är perfekta för att lära sig surfa efter 30 eftersom de är breda och tjocka, vilket är exakt vad du vill ha när du precis börjat. 

#3 — Träna Upp Dina Simkunskaper och Välj En bra Surfskola

En av de viktigaste förberedelserna du kan göra innan du lär dig surfa i 30- eller 40-årsåldern är att träna upp dina simkunskaper. Om det är ett tag sedan du simmat i djupa vatten under vilda förhållanden, se till att öva upp dina färdigheter i en pool, i havet eller i en sjö så att du kan känna dig trygg när du ska lära dig att surfa.

Se till att simma regelbundet, fjärilsim eller bröstsim är bra för att bygga upp din styrka. Swellen och vågorna kan vara intensiva och oförutsägbara, så det kan vara extremt farligt om du inte är väl förberedd.

Behöver du hjälp med att välja det bästa stället att lära sig surfa? Vi hjälper gärna till! Kontakta vårt team eller kolla in våra surfskolor världen runt!

Senaste blogginläggen