chris hartkopp surfing in peniche portugal
  • Lapoint
  • Blogg
  • 4 Övningar För Att Förbättra Din Surf Uthållighet

Guider

Surf

4 Övningar För Att Förbättra Din Surf Uthållighet

En sann surfare vet att surfing inte innebär att hoppa på en bräda och rida vågor stående blickstilla på brädan. För att kunna göra en snabb pop up och finna balans på brädan behövs en hel del styrka och stabilitet i bålmuskulaturen, vilket kräver regelbunden träning och övning om du verkligen vill nå nästa nivå i din surfing.

Om du vill förbättra din surf prestation så att du kan surfa världens bästa vågor - underskatta inte vikten av surf fitness. Med hjälp av rätt surf fitness träning kan du förbereda din kropp med den uthållighet och styrka som behövs för att verkligen kunna shredda vågor men också för att orka surfa längre.

Du bör lägga till surf-workout i din dagliga rutin om du är:

  1. En nybörjare som just introducerats till surfing världen

  2. En erfaren surfare som vill förbättra din surfing

  3. Ett proffs som mer eller mindre surfar i sömnen

God fysisk form är avgörande för att förbättra din surfing, så kom i gång med att utveckla en surf träningsrutin som fungerar för dig, och gör den varje vecka. Det finns oändligt med övningar du kan göra för att förbättra din uthållighet och stabilitet på surfbrädan – och vi lovar, det kommer att löna sig i slutändan.

Här kommer fyra av de bästa surf träningsövningarna för att förbättra din surf fitness och förbereda dig för att med självsäkerhet ta dig an vågorna.

4 Övningar För Att Förbättra Din Surfing

#1 - Surf Fitness Övning: Burpees 3 omgångar, 8 repetitioner

Den första övningen för din surf fitness träning är burpees! Detta är en av de bästa övningarna du kan göra för att förbättra din uthållighet och förbereda dig för surfing livet. Burpees är även bra sätt att träna muskelminnet du behöver för en perfekt pop up på surfbrädan.

Första steget i en burpee är att hoppa med armarna sträckta upp över huvudet och landa på marken med händerna på vardera sida av benen. Så fort du har händerna på marken, hoppa ner i en planka och böj armarna i push up. Hoppa därifrån så att fötterna kommer närmare dina händer och slutligen ännu ett explosivt hopp med armarna sträckta upp över huvudet. Gör hela processen om igen. 

Burpees kan göras mer utmanande genom att göra push up stadiet långsammare och mer kontrollerat, och att göra hopp stadiet mer explosivt. För optimalt resultat, gör 8 repetitioner 3 gånger, och känn hur snabbt din surf fitness kommer att öka.

#2 -  Surf Fitness Övning: Planka Med Arm- och Benlyft 3 repetitioner, var 40 sekunder

Nästa övning du kan lägga till i din surf fitness rutin är plankan. Plankan förbättrar din förmåga att aktivera bålmuskulaturen och ökar din överkroppsstyrka. Detta är precis vad du behöver när du paddlar ut och surfar hektiska vågor.

Håll planka positionen i 40 sekunder minst 3 gånger. Se till att aktivera rumpan för att undvika svank i ländryggen, du vill vara helt rak från hälarna till axlarna – ingen bananrygg. För ytterligare utmaning gör diagonal planka genom att variera mellan att lyfta motsatt arm och ben, lyft höger arm med vänster ben och tvärtom, det gör susen för din stabilitets träning.

Plankan är perfekt för att sätta din inre balans på test. Denna övning är ett måste för din surf fitness rutin om du vill utveckla din surfing prestanda.

#3 -  Surf Fitness Övning: Axel Rörlighetsträning

Axelrörlighet är absolut nödvändigt för surfare. Att paddla ut kräver massvis med överkroppsstyrka och flexibilitet, så att stretcha ordentligt är väldigt viktigt för att förebygga smärtsam muskelbristning och sträckning.

Det bästa sättet att få bättre axelrörlighet är att göra övningar som ökar axelns rörelseomfång. En bra övning är att använda ett långt objekt, så som en pinne eller ett slagträ. Håll objektet ovanför huvudet med utsträckta armbågar och långsamt föra pinnen bakom ryggen, från sida till sida, se till att hålla armarna helt raka hela tiden.

Gör denna axel rörlighetsövning i några minuter under ditt surf träningspass för att se till att dessa muskler alltid är stretchade och redo för att paddla ut till vågorna. Att inte stretcha ordentligt kan leda till smärtsamma axel förskjutningar, det sista du vill vara med om när du planerar en episk dag i vågorna.

#4 - Surf Fitness Övning: Yoga Positioner 3 omgångar & 6 repetitioner

Att göra yoga är ytterligare ett fantastiskt sätt att förbättra den rörlighet, flexibilitet och styrka du behöver för livet på din surfbräda. Yoga är fördelaktigt inte bara genom att många positioner och rörelser i yoga är desamma som de du gör på surfbrädan, det är också ett perfekt sätt att öva upp muskelminne, balans samt aktivera den bålmuskulatur styrka som du behöver när du surfar.

En bra rörelse inom yoga är utfall (lunges) medan du lyfter dina armar. En annan är planka till kobra, där du lyfter din överkropp med armarna och öppnar bröstkorgen, benen håller du utsträckta bakåt. Från Cobra posen kan du sedan stretcha ryggen och axlarna, genom att böja knäna och flytta kroppen bakåt tills du sitter på dina fötter. Sträck ut armarna framåt på marken och försök att slappna av. Sikta på att göra 3 omgångar av yogarörelser med 6 repetitioner under varje surf träningspass.

Yoga positioner kan verkligen komma till hjälp för att träna din pop up och den stabilitet du behöver på surfbrädan. För att inte tala om hur yoga också avlägsnar stress och är ett härligt sätt att slappna av efter ett utmanande träningspass. Det råder inget tvivel om att du bör lägga till Yoga positioner för surf fitness i din träningsrutin.

Senaste blogginläggen