Level 2 surf in Fuerteventura

Guider

Dom bästa vintersurf destinationerna i Europa

Dom flesta människorna i Europa fruktar stunden då hösten och vintern närmar sig. Förutom surfarna. Vinter är säsongen för vackra, fina och “glassy” vågor på tre av våra Lapoint destinationer i södra Europa. Och för er våghalsiga därute som söker en utmaning i den baltiska sjön, rekommenderar vi en av dom vackraste platserna på jorden; Norge. 

Den kalla säsongen är en perfekt tid att fly vinterdepressionen och åka på en resa för att träffa nya internationella vänner, ha en grym tid och lära sig om allt vad surf innebär. 

Här är en enkel överblick över dom bästa surf destinationerna denna vinter; 

Somrigt vintersurf i Europa under vintersäsongen 

Kanarieöarna, Fuerteventura

Kanarieöarna är den perfekta platsen för vintersurf i Europa. Det förklaras bäst som en plats dit du åker för att stanna en eller två veckor men du fortsätter att förlänga din vistelse så länge som möjligt. Ön har en väldigt minimalistisk men extraordinär vulkanisk natur, sandstränder, blå himmel och ett vackert turkost hav. Mixen mellan spanska vänliga invånare och internationell surf turism skapar en underbar och härlig vibe. Ön har flera små spanska restauranger med spanska specialiteter som tapas och paella och du hör musik i alla hörn. Det finns också konst och hantverksmarknader att besöka.

Portugal

Portugal är bara one of a kind. Du har troligtvis hört talas om Nazare eller sett videos av massiva vågor som rullar in till strandkanten via videos eller sociala medier. Men utöver dessa gigantiska vågor norrut, så erbjuder Portugal stränder i världsklass, varierande natur och nybörjarvänliga vågor året runt.

Även om resten av Europa blir kallt och regnigt, så är Portugal välsignat med massor av sol, som får vintern att passera på ett ögonblick. Kombinationen av en avslappnad kultur, utsökt kaffe, väldigt god fisk & skaldjur, och delade coworking ställen skapar det en väldigt eftertraktad destination för digitala nomader och långresande resa entusiaster från hela världen.

Vi har noga utvalt två destinationer längs den vackra kusten med varierande landskap med sin mix av stränder, rev och point breaks. Kusten levererar osannolika vyer över vågor som kraschar intill klipporna och sandstränderna. 

Vintrigt vintersurf

Norge 

Norge försöker verkligen visa oss hur en fantastisk natur kan se ut. Häpnadsväckande fjordar, historiska städer, berg täckta av skog och blå vackra sjöar är bara en liten del av dess skönhet. Landet är också täckt av nationalparker med glaciärer och vattenfall. Och, det är landet av vikingar och du kanske till och med får se det fantastiska norrskenet under din resa till denna vackra plats på jorden.

Irland

Detta är inte landet endast gjort av potatis, moln och guinness. Det faktum att detta land är ett surfparadis, har hållits väl hemligt länge. Dom säger att det är ett av dom vackraste länderna - Om du har tur nog att se Irland en solig och fin dag. 

Västkusten

Irlands västkust är inte bara vilt i termer av vind och väder; det erbjuder också ett vilt hav. Om du söker ett äventyr och en annorlunda och unik upplevelse, kan Irlands vågor erbjuda dig allt du söker. Län som Clare, Sligo och Donegal har blivit populära surfdestinationer dom senaste åren. Du kan hitta vackra monstervågor i botten av Cliffs of Mother och perfekt inrullande nybörjar vågor i den lilla surfstaden Lahinch ett par kilometer söderut. 

England

Födelseplatsen för Shakespeare och Beatles är omgivet av vatten, vilket betyder att det finns surfspot att hitta längs kusten. Vinter är säsongen för surf och det finns tillräckligt med koppar av te att värma dig med efter en surfsession. 

Sennen Cove, Cornwall

Ett av dom mest episka och vackraste platserna är Cornwall, söder om England. Bukten är täckt av ljus sand och vattnet är klart. 

Lewis, Outer Hebrides

Vågorna i Lewis och Harris är sagda att vara några av de mest konsistenta i norra Europa. Det är ett äventyr att ta sig dit men du blir välkommen av vänliga vibes i vattnet. Var bara uppmärksam på säkerheten på dessa spots då dom inte är helt nybörjarvänliga. 

Frankrike

Dom flesta håller nog med om att Frankrike är en destination för sommarsurf. Men det är fortfarande vågor under vintern. Men det är sagt att vintersurf i Frankike avsutas med en flaska rött vin instoppad i din våtdräkt för att hålla dig varm. För det blir ganska kallt här. Du kommer åtminstone anlända till tomma surfspots och breaks. Vågorna här kan också bli så stora att det är omöjligt att surfa. 

La Gravière, Hossegor 

Spots som Hossegor funkar under höst och vinter. Vatten och lufttemperaturen är kallare än på Kanarieöarna och vågorna kan bli väldigt stora här, 

Lacanau

Lacanau är en annan välkänd surf destination i Frankrike. Passar bäst för sommarvågor, men mer erfarna surfare njuter av dessa enorma vågor med barrels. 

Danmark

Surfkulturen i Danmark har endast nyligen nått nyheterna som en surfdestinaiton. Men tack vare stormar norrifrån, är det möjligt att fånga vågor här och var. 

Cold Hawaii, Klitmøller

Klitmøller är den mest kända platsen för vinter vågor i Danmark. Det finns inga tecken efter palmträd eller kokosnötter men det samlas en stor hög av surfare här under vintern.

Senaste blogginläggen