Guiding in Ericeira

Guider

De 6 bästa surfplatserna i Ericeira, Portugal

Letar du efter de bästa platserna att fånga riktigt nice vågor i Ericeira? Ericeira är en portugisisk fiskeby som har satt sitt namn på den globala surf kartan tack vare sina mångsidiga vågor och vackra miljöer. Vi listar våra sex favoritplatser för nybörjare att lära sig surfa i Ericeira-området.

När du anländer till Portugal på Lissabons flygplats ligger surfstaden Ericeira bara 45 minuters bilresa bort. Ericeira, känd som Europas surf huvudstad, med sina åtta kilometer långa kustlinje är hem för surfare och  många stränder med olika typer av vågor. Från nybörjarvänliga platser i hjärtat av gamla stan till berömda platser i världsklass där några av de bästa surfarna i världen har fångat vågor. Det finns vågor för alla nivåer och nybörjare kan surfa i Ericeira hela året om de vet vart de ska gå.

De 6 bästa surfplatserna i Ericeira

Här listar vi våra sex bästa surfplatser för nybörjare att prova på när du besöker staden. Listan börjar vid vackra stränder i den södra delen av Ericeira och arbetar sig upp norrut:

Varför ska du lära dig surfa i Ericeira?

– För det första är Ericeira en riktigt vacker stad med en fantastisk utsikt från vattnet. Jag tror att den främsta anledningen till att folk kommer hit för att surfa är att vi har några av de bästa vågorna i Europa, det är en plats som passar alla från en nybörjare till en avancerad surfare. På grund av vår kust har vi högpresterande vågor för de avancerade surfarna men vi har också superenkla vågor för de som precis kommit igång.

Något som jag tycker är bra med Ericeira är att du kan surfa på ett ställe med små och lätta vågor, sedan sätta dig i bilen och efter två minuters bilresa kan du surfa på en perfekt våg, sa vår huvudsurfcoach Rui Henriques, på vårt Ericeira-läger.

Vad är det värsta med att surfa i Ericeira?

– I min åsikt skulle jag säga att ett problem med att surfa här är att det är många som börjar surfa utan att känna till reglerna eller hur man beter sig i vattnet. Vi har större publik nu än tidigare, så det är extra viktigt att känna till reglerna. Men det finns bra saker som kommer från de större folkmassorna också eftersom vi är en surfstad lever vi mycket på turism och det ger jobb till lokalbefolkningen.

Vi borde tillsammans fokusera mer på att lära ut människor hur man beter sig i vattnet för att alla ska vara säkra och ha det bra, sa Henriques.

Kolla in det här inlägget för att läsa mer om surfetik och reglerna i vattnet.

Senaste blogginläggen