Surf coaching in Fuerteventure
  • Lapoint
  • Blogg
  • Så förbättrar du din surfing med hjälp av coaching

Guides

Så förbättrar du din surfing med hjälp av coaching

Oavsett om du är nybörjare, medel eller en avancerad surfare; att ha en bra surfcoach är ett riktigt bra sätt att förbättra din surfing. I det här inlägget får du läsa varför surfcoaching är något att överväga för att utveckla dina surftekniker, och du får även en smygtitt på hur vi tränar här på Lapoint!

Att gå ut i havet ensam kan vara en fantastisk upplevelse, bara du och det vackra havet och naturen runt omkring. Men det kan också vara farligt och frustrerande, och ett mycket svårare sätt att förbättra sig än om du skulle gå ut i vattnet med en coach eller erfaren vän.

Att surfa med en coach är det bästa sättet för nybörjare att lära sig surfa, men coaching det hjälper även den mest erfarne surfaren. Att ha en surfcoach vid din sida kan vara nyckeln till att utveckla din surf, oavsett din nivå. Med hjälp av vår globala surfcoach, João Durão, berättar vi mer om fördelarna. Låt oss dyka in i det!

Varför ska du ha en surfcoach som hjälper dig att bli bättre på att surfa?

– Bra coachning är viktigt för din förbättring och utveckling som surfare, idrottare och till och med som person. Det kommer att tillåta dig att få en ny synvinkel över hur du surfar och lära dig att vara ansvarsfull, ödmjuk, fokuserad, engagerad och motiverad i surfing såväl som i ditt dagliga liv. Även de bästa surfarna har tränare som Gabriel Medina, John John Florence och Kanoa Igarashi. Så tro aldrig att du nått en punkt i din surfing där du inte behöver råd och vägledning! Vi behöver det alla, sa Durão.

Dessutom, när du får coachning av en mer erfaren surfare får du många bra tips och tricks för att förbättra din surfteknik.

På campet – Hur lär ni ut surfing på Lapoint?

Låt oss vara ärliga, att lära sig surfa är inte lätt. Det kommer att ta tid och du kommer att känna dig frustrerad, men det blir både mycket lättare och mycket roligare att lära sig med en coach på en surfskola. Och det roliga kommer bara att accelerera ju bättre och mer självsäker du blir! 

– Här på vårt camp erbjuder vi surfkurser på nivå 1, 2 och 3 och guidning. På varje nivå kommer vi att sätta upp olika mål utifrån dina behov och förväntningar. Vissa surfare kommer till vårt camp för att fokusera på surfing till 100% och andra vill kombinera surf med alla festligheter och upplevelser som finns att göra. Så vi försöker anpassa vår coaching efter dig och gruppens behov och förväntningar! Att vara tränare här är en sann upplevelse och jag får leva drömmen om att surfa varje dag samtidigt som jag träffar och lär känna människor från så många kulturer, säger Durão. 

Det här kommer du lära dig på alla Lapoints surf nivåer: 

  • Surf etikett och regler 

  • Surfsäkerhet 

  • Observera förhållandena, havet och vädret 

  • Surfteknik och övningar 

– Vi kommer alltid att försöka vara personliga med våra elever och varje dag ge dem individuell uppföljning och feedback. Grupperna och relationen kan variera från destination till destination men vi kan försäkra er att våra erfarna tränare kommer att ge professionell och detaljerad coachning till alla, säger Durão.

Vilka surf nivåer lär vi ut på Lapoint?

Vill du veta mer om hur du förbättrar din surf med coaching? Kolla in vårt inlägg här. Hoppas vi ses på något av våra surfcamp! Annars ses vi i vågorna!

Senaste blogginläggen